Cariera

#dorinte angajati #angajati #loc de munca

Ce isi doresc angajatii de la locul de munca?

Numarul persoanelor, care se concediaza este in continua crestere, iar in companii apar tot mai multe pozitii vacante, care cu greu sunt acoperite. De exemplu, sunt foarte multe oferte de lucru in constructii, care este un domeniu solicitat, dar care tot se confrunta cu o lipsa acuta de cadre. De ce apare aceasta discrepanta? Specialistii in resurse umane considera ca angajatii nu mai vor sa lucreze dupa „regulile vechi”. Acestia au inteles ca au mai multe drepturi, isi cunosc valoarea pe piata si pleaca mai usor de pe pozitiile sau din companiile, unde nu se simt apreciati. Retine: cum tu, ca angajator, alegi printre exemplarele de CV online gratis create pe platformele de recrutare, cum ar fi delucru.md, asa si candidatii sau candidatele aleg compania in care sa munceasca. Daca esti angajator si te confrunti cu o lipsa acuta de cadre, iti deschidem niste secrete, despre asteptarile angajatilor, de la locul de munca.

 

Oamenii au nevoie sa se simta apreciati

Aprecierea angajatilor nu se demonstreaza prin salariu. Bonusurile de performanta, voucherele pentru servicii de sanatate, team buildingurile sau sesiunile personale de psihoterapie sunt doar cateva forme, prin care angajatorii pot sa-si manifeste grija si aprecierea fata de subalterni. Acest aspect este esential, pentru ca angajatii sa ramana loiali, sa ofere un randament bun si sa fie motivati sa se dezvolte in continuare. De exemplu, o bona sau o infirmiera, o sa fie mereu empatica si cu bun simt, dar asta nu inseamna ca angajatorul trebuie sa profite si sa manifeste lipsa de respect.

Valorificarea culturii organizationale

Angajatii au nevoie sa inteleaga care este misiunea lor la locul de munca si sa lucreze impreuna la realizarea obiectivelor. De asemenea, oamenii trebuie sa inteleaga ca valorile companiei se aliniaza cu valorile personale.

Salariul ramane un factor cheie

Oamenii trebuie platiti suficient de bine, ca sa aiba siguranta financiara si sa fie loiali companiei. Multi angajatori schimba paradigma si inteleg ca salariul nu mai este perceput ca un beneficiu oferit de director, ci este remunerarea pentru timpul si efortul angajatilor.

Instruire continua

Trainingurile interne aduc beneficii nu doar angajatilor, dar si companiei, deoarece capacitatile de munca si rezultatele se vor imbunatati considerabil. In aceeasi ordine de idei, subalternii vor fi mai fideli organizatiei si vor depune mai multa straduinta. Acest aspect arata grija fata de evolutia in cariera a colegilor, care se vor simti incurajati si motivati sa preia noi sarcini sau sa accepte o alta pozitie.

Program de lucru convenabil

Cu siguranta, pandemia a schimbat perceptiile angajatilor, despre cum arata o zi de munca.  Oamenii au inteles ca pot sa lucreze eficient de la distanta ori sa descopere in ce interval de timp sunt mai productivi si sa ceara un program de munca flexibil. Mai mult decat atat, studiile arata ca freelancerii sau angajatii remote sunt cu 35-40% mai productivi decat colegii lor de la birou. Pentru ca salariatii sa fie fericiti, angajatorul trebuie sa accepte modul in care acestia vor sa lucreze sau sa ajunga la un compromis. De exemplu, de cele mai multe ori, programul de munca hibrid este o optiune satisfacatoare pentru ambele parti.

Fericirea si multumirea angajatilor se reflecta in succesele acestora la locul de munca. Jobul nu se bazeaza doar pe KPI-uri sau sarcini indeplinite, ci trebuie sa fie un mediu placut, unde petreci cea mai mare parte a timpului. Angajatorii, care inteleg aceste detalii sunt cei care reusesc sa fidelizeze oamenii si sa-i motiveze sa lucreze productiv. Companiile cu programe de loialitate, care ofera salarii mari, investesc constant in training-uri si sunt deschise sa ofere program de munca dupa preferintele oamenilor, sunt cele care vor avea rezultate mari si echipe valoroase.

 FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea