Cariera

#loc de munca #brand online #brand personal

Cauti job? Iata cum poti sa-ti construiesti un brand online

Recrutarile incep pe retelele de socializare, iar "brandul personal" a devenit noua carte de vizita . Sophie de Lorenzo de la Universitatea din Monaco iti spune cum sa-ti faci un nume online.

Sophie de Lorenzo, Director al Biroului Career Services & Corporate Relations al Universitatii Internationale din Monaco (Grupul INSEEC), spune ca exista trei pasi importanti pentru construirea unui pe internet:

1 Gaseste-ti brandul!

Primul pas in construirea marcii este, ca si in cazul companiilor, gasirea unui brand care sa functioneze pe termen lung.

"Fiecare isi construieste profilul online asa cum se construieste un brand , adica prin crearea unei imagini de sine profesionala, cu o viziune pe termen lung", spune de Lorenzo.

2 Gestioneaza-ti marca!

Cea mai importanta regula este ca brandul sa nu fie confuz, neclar, iar posesorul marcii trebuie sa stie sa asculte, sa nu fie critic si sa nu cenzureze.

3 Nu cere un loc de munca !

Prezenta online nu trebuie sa aiba ca scop "cersirea" unui loc de munca, ci gasirea acestuia in urma relatiilor pe care ti le creezi.

"Puteti sa abordati in mod direct persoanele pe care nu le cunoasteti, dar nu pentru a cere un job. Cereti un sfat, o opinie, o expertiza, dar niciodata un loc de munca", mai spune Sophie de Lorenzo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea