Boli

# renuntare cafea #cafea

Vrei sa renunti la cafea? Ce schimbari au loc in organsim dupa o luna

Cele mai multe persoane nu concep sa-si inceapa ziua fara traditionala cafea, indiferent daca o prefera simpla, cu lapte sau cu arome.

Cafeaua este atat de comuna, incat cei mai multi ajung sa consume doua-trei cafele pe zi. Una dimineata, la trezire, una cand ajung la munca si una dupa pauza de pranz.

Te-ai gandit insa ce s-ar intampla in organismul tau daca nu ai mai consuma cafea timp de o luna?

Inceputul este cel mai greu. In primele doua-trei zile vei simti ca nu te mai poti concentra la fel de bine si vei avea o stare de somnolenta ce te va face sa-ti doresti doar sa dormi.

Multe persoane incearca sa apeleze la  inlocuitori precum ceai negru, ceai verse sau cicoare, insa fara un rezultat concret.

In cea de-a doua saptamana vei incepe sa simti o dorinta enorma de a bea o cafea savuroasa, mai ales daca la birou te imbie aroma cafelelor baute de colegi. Multe persoane renunta cand ajung in acest punct, insa nu trebuie sa renunti. 

Abia in cea de-a treia saptamana vei incepe sa simti beneficiile. Persoanele care renunta la cafea, vor incepe, in aceasta etapa, sa mearga mai devreme la culcare si sa adoarma mai usor. Va fi o experienta foarte placuta pentru cei care se chinuiau sa adoarma pana la ora 12 noaptea. 

Incepand cu saptamana a patra vei avea mai multa energie, te vei trezi mai usor dimineata si nu te vei mai simti obosit in timpul zilei. Aceasta este etapa in care cele mai multe persoane realizeaza ca pot trai mult mai bine fara cafea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare