Boli

# mitamine unghii # unghii inestetice #lipsa vitamine #unghii

Unghii inestetice cu linii verticale? Lipsa carei vitamine cauzeaza acest lucru

Liniile verticale care apar la nivelul unghiilor, cele care pornesc de la cuticule si se intind pana la varful unghiei, pot semnala o carenta de vitamine in organism. 

 

Atentie! Vorbim aici despre acele linii care au culoare similiara cu restul unghiei. Daca liniile acestea sunt rosii sau maro este necesar sa te prezinti de urgenta la medic deoarece pot semnala prezenta unei infectii in organism sau o boala de inima.

De ce apar liniile verticale pe unghii

Aparitia liniilor verticale pe unghii este o afectiune des intalnita. Aceasta este cu atat mai intensa odata cu inaintarea in varsta.  

Exista anumite modificari care nu pot fi evitate, care arata trecerea timpului, ceea ce nu este un lucru rau; dar este intotdeauna necesar sa se ia in calcul toate posibilitatile pentru a exclude ca ceva nu este in regula.

Daca nu te-ai gandit deja la asta, unghiile sunt destul de diverse, iar acest lucru se datoreaza in principal ingrijirii sau lipsei de ingrijire care li se acorda de-a lungul timpului. Unghiile sunt alcatuite din cheratina, care este o substanta necesara nu doar pentru unghii ci si pentru par si piele.

Unghiile sunt, de asemenea, o parte fundamentala a corpului si este necesar sa aplicam tot ce este necesar pentru a le mentine in stare buna, de la tratamente pana la curatarea zilnica.

Cand reprezinta o problema modificarile de la nivelul unghiilor

Despre acest lucru, trebuie sa stii ca exista un factor care trebuie evidentiat si anume ca, atunci cand o unghie nu este sanatoasa si prezinta urmatoarele aspecte, trebuie sa fii atenta:

- Modificari ale culorii unghiei, ale intregii unghii sau o singura linie intunecata sub unghie

- modificari ale formei unghiei, care sunt curbate

- subtierea sau ingrosarea unghiilor de la picioare

- Separarea unghiei de pielea din jur

- Sangerare in jurul unghiei

- Umflaturi sau dureri in zona unghiei

- Lipsa de crestere a unghiilor

- Colorarea unghiilor.

Colorarea unghiilor este comuna in cazul pacientilor care au suferit un accident vascular cerebral. Daca in schimb ai unghii colorate si nu suferi de AVC poate fi vorba despre o deficienta de vitamine precum vitamina B6 si zinc.

Ce vitamine ar trebui sa consumi daca ai linii verticale pe unghii

Daca ai linii verticale pe unghii este important sa iei zinc, un nutrient responsabil cu combaterea bacteriilor, dar si Vitamina B6. Daca nu vrei sa iei suplimente, este suficient sa consumi urmatoarele alimente:

1. Carne rosie

2. Carne de pasare

3. Fructe de mare

4. Cereale imbogatite

5. Sursa de vitamine

6. Ton

7. Somon

8. Banana

9. Leguminoase

Daca obervi schimbari ale culorii, ale texturii si ai dureri la nivelul acestora, este indicat sa consulti unmedic dermatolog pentru a exclude probleme care se pot agrava, precum cele produse de micoze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului