Boli

#camera de garda #viroze #pacienti #medici

Sute de pacienti, la camera de garda, din cauza virozelor! Recomandarile medicilor

Sute de persoane ajung la camera de garda din cauza racelilor, gripelor sau infectiilor cu Covid. Infectiile respiratorii sunt in plin sezon si afecteaza din ce in ce mai multe persoane. Medicul Adrian Marinescu, medic primar la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, a vorbit intr-o emisiune despe aceste val de viroze respiratorii. Acesta ii sfatuieste pe oameni sa stea in case, daca sunt infectati si sa se trateze corespunzator. De asemenea, le cere parintilor sa nu isi trimita copiii bolnavi la scoala.

 

“In primul rand, ar trebui sa facem urmatoarea precizare. Sezonul rece vine in fiecare an si nu este de mirare ca avem multe infectii respiratorii aici. De aceasta data discutam in continuare de infectia cu SARS-Cov 2.

Dar vestea buna e ca lucrurile au inceput sa se echilibreze, adica este in scadere. E un trend descendent si foarte probabil ca in viitorul apropiat nu vom avea probleme legate de COVID. Apropo de circulatie, sunt virusurile gripale care, cu siguranta, ca ne vor face probleme si alte virusuri care se transmit pe cale respiratorie.

Inca nu a inceput propriu-zis sezonul, dar sa stiti ca deja jumatate dintre cei care se prezinta la camera de garda, de exemplu, la Matei Bals, indiferent de varsta, sunt cu aceste infectii respiratorii si foarte probabil ca in luna care urmeaza, lucrurile vor merge in crestere si vom avea tot mai multe prezentari care ar putea sa fie cauzele. Dar si inainte de 2020, in fiecare sezon aveam o circulatie intensa pentru virusurile gripare, de exemplu, care era in final de an si la inceputul anului urmator, lucru care probabil ca se va intampla si acum, depinde de noi in raport cu vaccinarea antigripale.

Nu ne trimitem copilul care are o simptomatologie respiratorie acuta la scoala, nu mergem in colectivitati pentru a nu crea focare. Sigur, putem sa il folosim pe medicul de familie sau un alt medic putea poate fi medicul pediatru, de exemplu. Atentie cei care nu au factori de risc. Persoanele tinere pot sa aiba o perioada de timp in care se trateaza acasa, dar daca vorbim de cei care sunt in varsta si cu boli cronice, mare atentie ca de multe ori pot sa apara complicatii destul de repede si ar trebui sa ajunga fie la medicul de familie in prima faza, fie chiar la o camera de garda. 

Va fi curand si vaccinarea pentru SARS-Cov-2, in varianta updadata izolare. In momentul in care am o simptomatologie acuta, urmarire intai prin medicul de familie sau medicul pediatru, ori de cate ori am probleme reale, ajung la camera de garda cea mai apropiata. Nu trebuie sa fie spital de boli infectioase”, a declarat Adrian Marinescu, intr-o emisiune, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare