Boli

#cancer #astm #chimicale #fotolii #canapele #covoare #jucari #farfurii din plastic

Cele mai periculoase chimicale se ascund in casa, mancare si masina

Produsele pe care le folosesti zilnic si locurile in care petreci cel mai mult timp se dovedesc a fi si cele mai mari pericole pentru sanatatea ta. Cel putin aceasta este concluzia specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, care au descoperit ca masina, casa si mancarea pe care o consumi zilnic iti dau peste cap sanatatea si te predispun la cancer, infertilitate si alte afectiuni grave!

Casa, masina si mancarea, cauze pentru cancer, astm si infertilitate!

Zi de zi pui mana pe lucruri si obiecte care iti influenteaza sanatatea. Fie ca tii in mana telefonul, jucariile copilului, ca pui mana pe telecomanda sau volanul masinii, toate sunt amenintari la adresa sanatatii tale.

Potrivit unui studiu recent, publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, casa, masina si alimentele pe care le consumi adesea sunt imbuibate de substante chimice sintetice care-ti afecteaza sanatatea si te predispun la boli.

Nu doar adultii sunt afectati de chimicalele sintetice, ci si copiii, deoarece multe dintre acestea se gasesc in componenta jucariilor, biberoanelor, scutecelor si in alte tipuri de produse cu care cei mici intra in contact.

Specialistii sustin ca multe dintre chimicalele ascunse in aceste produse afecteaza sistemul endocrin si tiroidian, crescand astfel riscul de infertilitate, cancer ovarian, tiroidian si mamar la femei ori de prostata la barbati.

La copii, pot aparea probleme de crestere si dezvoltare, din cauza chimicalelor care interfereaza atat cu productia hormonilor sexuali, cat si cu a celor de crestere. Si leucemia poate sa fie o consecinta a expunerii prelungite la aceste chimicale.

Substantele chimice toxice pot ataca, in timp, creierul si pot conduce la aparitia leziunilor, care determina reducerea nivelului IQ-ului si favorizeaza aparitia ADHD-ului si autismului.

De ce chimicale trebuie sa te feresti in casa, masina sau mancare?

Bisfenolul A, ftalatii si ignifugele bromurate sunt printre cele mai periculoase chimicale care se ascund in majoritatea produselor din jurul nostru.

Ftalatii se gasesc in special in obiectele din plastic, in compozitia cardurilor de credit, in produsele cosmetice/ingrijire, in jucarii si in multe alte dispozitive si gadget-uri care te inconjoara. Sunt extrem de periculosi pentru sanatate, fiind cauzatori de sterilitate, astm sau diabet.

De parca ftalatii nu erau suficienti in compozitia obiectelor din plastic, lista ingredientelor nocive din componenta acestora continua si cu Bisfenolul A, o alta chimicala extrem de periculoasa pentru sanatate. Se regaseste in farfurii din plastic, jucarii, biberoane, CD-uri, casolete si orice alt produs din plastic. Din tacamuri si pungi de plastic, Bisfenolul A patrunde in mancare si apoi este ingerat in organism, cauzand boli grave. A fost asociat cu infertilitatea, cancerul de prostata sau mamar ori cu bolile de inima.

Ignifugele bromurate au fost aduse mai putin in discutie de-a lungul timpului, dar se regasesc peste tot in jurul tau si sunt foarte periculoase pentru organism: in canapele, fotolii, covoare, CD-uri, bordul masinii si obiecte de plastic. Au fost asociate cu dizabilitatile de invatare la copii si infertilitatea la adulti.

Specialistii OMS recomanda evitarea sau limitarea utilizarii acestor produse in viata de zi cu zi si orientarea catre industria eco sau organica, care protejeaza sanatatea intregii familii.

Sursa foto: summit.tipsfromtown.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului