Boli

#aplicatie coronavirus # coronavirus italia

Romania dezvolta o aplicatie pentru a urmari pacientii cu coronavirus

O aplicatie de monitorizare in timp real pentru pacientii cu coronavirus si contactele acestora este in prezent dezvoltata in Romania, a informat Digi24. Platforma va putea, de asemenea, sa avertizeze utilizatorii daca o persoana bolnava este in apropiere si chiar daca au intrat in contact cu cineva, au confirmat ulterior pozitiv.

In plus, aplicatia va avea si o harta a Romaniei cu focarele COVID-19, ceea ce ar ajuta medicii sa faca mai rapid investigatiile epidemiologice.

Medicii de la Spitalul Militar au proiectat aplicatia Coronavirus COVID-19 Romania, care va fi gata peste aproximativ un an. Acesta va costa 500.000 lei.

Utilizatorii vor primi un ID anonim si, daca vor fi confirmati cu coronavirus, vor trebui sa mentioneze acest lucru. In acest fel, cei care vin in contact cu ei vor sti ca si ei ar putea fi infectati. Pentru ca aplicatia sa identifice persoanele infectate in timp real, utilizatorii vor trebui sa porneasca locatia si serviciile Bluetooth pe telefoanele lor.

"Practic interactioneaza cu alte aplicatii instalate pe alte telefoane si colecteaza o perioada de timp, intre doua si patru saptamani, o serie de date in telefon", a explicat Adrian Floarea, managerul firmei IT. El a mai spus ca informatiile despre persoanele infectate vor fi anonimizate.

Reprezentantii Spitalului Militar spun ca aceasta aplicatie va fi utila si pentru medici.

„Daca un pacient pozitiv este identificat in Valea Prahovei, cu acest tip de aplicatie si folosind locatia GPS, putem identifica rapid toate contactele din jurul acestui pacient”, a explicat Silviu Stanciu, manager de proiect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare