Boli

#soc termic aer conditionat #soc termic #aer conditionat

Cum sa eviti socul termic in timpul verii

Zilele caniculare de vara ne fac sa ne dorim o casa car mai racoroasa si confortabila. Insa folosirea aparatului de aer conditionat poate duce la aparitia socului termic, daca diferenta de temepratura dintre interior si exterior este foarte mare.

Pentru a evita aparitia socului termic, este foarte important sa setezi aparatul de aer conditionat la temperatura potrivita, astfel incat diferentele sa nu fie prea mari.  

Astfel, fie ca vorbim despre aparatul de aer condiionat din casa, masina sau de la birou, acesta trebuie setat astfel incat diferentele de temperatura sa nu depaseasca 10 grade Celsius. Ideal este ca aparatul de aer conditionat sa fie setat la 25 de grade Celsius.

De asemenea, este important sa eviti contactul direct cu aerul conditionat. Seteaza-l sa bata spre tavan sau spre o alta parte a incaperii, unde nu stau persoane.

Ce este socul termic

Socul termic apare in momentul in care organismul este supus la temperaturi extreme sau cand se face o trecere brusca de la o temperatura la alta. Acesta se manifesta prin febra, piele uscata si fierbinte, slabiciune musculara si incapacitatea de concentrare sau foscusare asupra unui lucru. In cazuri grave, pot aparea convulsii.

Alte efecte nocive ale aerului conditionat

Socul termic nu este singurul dusman din timpul verii. Aerul conditionat, folosit in exces sau in conditii de nesiguranta, poate duce la aparitia unor afectiuni medicale precum otite, sinuzite sau dureri de spate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare