Boli

# planificare buget # buget vacanta #buget

Planificarea bugetului pentru vacanta – Ce aspecte ai in vedere?

Numai simplul gand la o vacanta le da oamenilor o stare de bine, dar, pentru a avea parte de o experienta cat mai placuta, se cuvine ca, inainte de toate, sa fie efectuate toate pregatirile necesare.

 

Planificarea bugetului este o etapa esentiala, pentru ca de ea depinde unde si cum se va desfasura concediul, indiferent ca este vorba despre o destinatie in tara sau in strainatate.

Iata care sunt aspectele ce trebuie luate in considerare in planificarea bugetului pentru vacanta:

Stabilirea destinatiei

Inainte de a stabili valoarea bugetului pentru o vacanta, trebuie sa se aleaga destinatia. Cheltuielile pentru o vacanta in strainatate sunt, de regula, mai mari, avand in vedere ca sunt incluse, pe langa cazare, si serviciile de transport. Costurile cu transportul sunt mai ridicate in contextul in care vorbim de o destinatie de pe alt continent si care necesita escale, in cazul zborurilor sau opriri peste noapte, in cazul plecarilor cu masina.

Stabilirea cheltuielilor

Dupa ce a fost luata decizia in privinta destinatiei, se poate intocmi un buget pentru vacanta. Exista aplicatii pentru mobil ce pot fi descarcate in acest sens, dar la fel de utile pot fi si un fisier excel sau o simpla foaie.

Orice buget se intocmeste pe baza a doua componente: venituri si cheltuieli, astfel ca nici bugetul pentru vacanta nu face exceptie. Odata ce a fost stabilita destinatia, vor fi enumerate cheltuielile estimative cu: transportul, cazarea, obiectivele turistice, cumparaturile inainte sau in timpul vacantei, pasapoarte (daca este cazul) etc.  

Nu vor fi uitate nici cheltuielile neprevazute, fiind absolut necesar un buget si pentru ele: transport public mai scump, imbolnavirea, nota de plata peste asteptari, bunuri pierdute sau furate etc.

Identificarea surselor de venit

Dupa ce se stie care sunt cheltuielile estimative pentru vacanta, se poate vorbi de un buget total al acesteia. Numerosi oameni nu dispun de banii necesari atunci cand isi fac planuri si de aceea va fi nevoie si de un plan riguros de economisire.

Cu un an sau cu cateva luni inainte de plecare, va trebui virat un anumit procent din venituri (salarii, indemnizatii, pensii etc.) in bugetul de vacanta. O alta solutie este si completarea bugetului apeland la un serviciu de amanet. Cei care dispun de bijuterii din aur, le pot valorifica, oferindu-le ca garantie la o agentie de amanet si obtinand un imprumut rapid.

Casele de amanet de renume de pe piata dispun si de un serviciu numit amanet de acasa, dandu-le posibilitatea celor interesati sa-si amaneteze bijuteriile de la distanta, trimitandu-le prin curier si primind banii direct in cont.

Spre exemplu, agentia TEZAUR pune la dispozitia clientilor acest serviciu modern, prin care acestia pot obtine mult mai repede si eficient un credit, chiar din confortul locuintei lor.

Concluzii

Planificarea bugetului este foarte importanta pentru o vacanta placuta. Cu multe luni inainte de plecarea propriu-zisa, va fi nevoie de o situatie estimativa a cheltuielilor si de alocarea unei sume pentru a le acoperi. Cei care nu dispun de banii necesari, pot apela la surse alternative, cum sunt imprumuturile rapide de la amanet, pentru a-si completa bugetul si a avea o vacanta asa cum au visat.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare