Boli

#combatere oboseala #remedii naturale #oboseala

Oboseala si remediile naturale

Din pacate, oboseala este foarte comuna in zilele noastre. Multi oameni sufera de oboseala severa, cand vine vorba de activitatile din viata de zi cu zi.

 

Exercitiile fizice regulate, o dieta echilibrata, mentinerea nivelului scazut de stres si somnul odihnitor in fiecare noapte, pot ajuta la mentinerea unui nivel energetic bun. Unii oameni ar putea avea insa nevoie de un plus de energie, atunci cand ritmul lor de viata este alert sau in timpul exercitiilor fizice deosebit de intense.

Iata ce spune Maura Henninger, medic naturopat din New York: “Exista motive medicale pentru care te simti obosit tot timpul, dar oboseala care nu are legatura cu o problema medicala specifica ar putea fi generata de o serie de cauze, inclusiv somn inadecvat sau intrerupt, alimentatie precara, stres, depresie, lipsa de exercitii fizice.”

Pot fi vitaminele si suplimentele naturale de ajutor? Din fericire, ajutorul pentru oboseala poate veni si dintr-un remediu natural. Remediile din plante sunt fantastice pentru a sprijini anumite tipuri de oboseala, in special la problemele legate de axa hipotalamus-hipofizar-suprarenal, care guverneaza raspunsul la stres al organismului.

La fel ca suplimentele, mancarea si bauturile pot fi o buna sursa de magneziu. Peste, nuci si seminte, avocado, conopida sunt exemple perfecte de alimente bogate in magneziu. Obtinerea de nutrienti vitali din alimente proaspete este ideala pentru mentinerea unui organism plin de energie. Insa sunt situatii in care organismul are nevoie de ajutor pentru reglarea si imbunatatirea energiei, cum ar fi, de exemplu, cunoscutele remedii pentru oboseala, magneziu si ginkgo biloba.

Oboseala ar putea fi atribuita si deficientei de minerale, in special a magneziului si a fierului. Magneziul, unul dintre mineralele vitale, este necesar pentru o serie de functii ale organismului, inclusiv productia de energie si metabolismul insulinei. Magneziul este, de asemenea, cunoscut ca are impact asupra integritatii celulare si a tesuturilor si poate chiar influenta somnul. Magneziul imbunatateste calitatea somnului, reducand sansele sa va simtiti obositi in timpul zilei. De asemenea, extractul de ginkgo biloba, care este obtinut din frunzele uscate ale arborelui antic ginkgo, poate contribui la reducerea stresului si sporirea relaxarii organismului, pentru un somn linistitor si odihnitor.

Asigurati-va ca dieta dvs. este completata cu cele mai bune suplimente de vitamine, minerale si remedii naturale, pentru a combate oboseala si a va bucura de sanatate si energie in fiecare zi!

Surse:

https://www.thehealthy.com

https://www.healthydirections.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare