Boli

#suc #cafeina #branzeturi #dormit #reflux acid

Metode naturale pentru tratarea refluxului acid

Stiai ca durerile toracice cauzate de refluxul acid sunt confundate adesea cu atacurile de inima? In plus, ulceratiile, inflamatiile si chiar sangerarile de la nivelul esofagului pot duce la cancer. Medicamentele sunt, deseori, unica solutie pentru tratarea acestei probleme, insa exista si metode non-medicale care ajuta la vindecarea refluxului acid. Descopera mai jos care sunt acestea!

Dormi pe partea stanga

Cea mai buna pozitie de somn pentru persoanele cu reflux gastroesofagian este pe partea stanga a corpului, deoarece ipostaza stimuleaza circulatia sangelui, iar stomacul este pozitionat sub esofag.


Deoarece simptomele refluxului acid sunt cauzate de continutul stomacal care se intoarce in esofag, pastrarea esofagului deasupra stomacului in timpul somnului ajuta la prevenirea disconfortului. De asemenea, poti dormi si pe spate, tinand capul pe mai multe perne.

Evita sa dormi pe burta, intrucat aceasta pozitie pune presiune asupra stomacului si esofagului, ceea ce agraveaza simptomele refluxului acid.

Consuma portii de mancare mai mici

Mesele bogate, care suprasolicita esofagul si umplu stomacul, amplifica simptomele acidului reflux. Este astfel bine sa iti organizezi 5-6 mese mici de-a lungul intregii zile si sa incearci sa nu mananci nimic cu cel putin 2-3 ore inainte de culcare. In acest fel, stomacul va avea timp sa se goleasca inainte de a te intinde in pat.

Tot pentru a evita simptomele refluxului acid, in timpul mesei este bine sa mananci incet, cu muscaturi mici si sa ai o pozitie a corpului cat mai dreapta. Aceasta pozitie trebuie sa o pastrezi si dupa ce mananci, timp de 30 de minute.

Mesteca guma

Guma de mestecat mareste productia de saliva, care, datorita proprietatilor sale alcaline, ajuta la neutralizarea acidului stomacal. De asemenea, dupa fiecare masa, este bine sa bei un pahar cu apa calduta, care ajuta la diluarea si eliminarea acizilor stomacali.

Consuma alimente delicate cu stomacul

Daca suferi de reflux acid este bine sa elimini din dieta alimentele picante, acide sau care contin cafeina. Din alimentatia ta nu trebuie sa faca parte alimente precum ardei iute, piper, ceapa, usturoi, prajeli, grasimi, citrice, rosii, cafea, ciocolata si menta.

In schimb, anumite mirodenii, precum turmericul, creeaza un strat protector de-a lungul esofagului, pe care il protejeaza de acizii stomacali.

Poti consuma lactate si branzeturi degresate, carne slaba de pui si peste, alimente care reduc aciditatea stomacala si amelioreaza simptomele refluxului acid. Benefice sunt si sucul de mere, de struguri si ceaiurile din plante.

Fumatul si consumul de alcool sunt interzise persoanelor cu reflux acid, deoarece contribuie la slabirea muschiului esofagului.

Poarta haine lejere

Hainele stramte agraveaza simptomele refluxului acid, intrucat pun presiune asupra abdomenului si contribuie la intoarcerea acizilor stomacali in esofag. Poarta haine potrivite, confortabile si din materiale naturale.

Ia suplimente cu melatonina

Melatonina este un hormon natural, produs de organismul uman, care induce starea de somn. Este insa benefic si pentru persoanele care sufera de reflux acid, deoarece echilibreaza productia de acid stomacal, care, la nivel normal, stimuleaza digestia si previne acumularea de bacterii.

Pentru rezultate optime este recomandat sa iei in fiecare zi, inainte de culcare, o capsula de melatonina de 3-6 miligrame. Tratamentul nu este recomandat copiilor si femeilor insarcinate.

Sursa foto: sharecare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare