Boli

#gripa #lesin #afectiuni #crampe #dureri de cap #intinderi musculare

Ne simtim bine doar 61 de zile pe an!

Oamenii se simt cu adevarat bine doar 61 de zile pe an, este concluzia la care a ajuns un studiu recent realizat in Marea Britanie. In restul timpului, oamenii sunt chinuiti de diverse afectiuni, precum gripe, raceli, crampe musculare sau infectii.

Studiul britanic a dezvaluit si faptul ca oamenii se simt cel mai rau lunea, la ora 11.35, iar cel mai bine sambata, in jurul orei 12.00.

Doua luni, doar atat se simt oamenii bine intr-un an!

Cercetarea, realizata de specialistii din cadrul Spire Bristol Hospital din Marea Britanie, a fost efectuat pe un esantion de 2.000 de persoane sanatoase. Potrivit studiului, oamenii se simt cu adevarat bine doar doua luni pe an, in restul timpul "functionand" sub capacitatile reale.

O persoana din patru este permanent afectata de cel putin o boala sau o rana nevindecata. In plus, participantii la studiu au declarat ca se simt rau cel putin doua zile pe saptamana.

Durerile de cap, cele mai frecvente probleme medicale

Specialistii care au participat la realizarea studiului au descoperit si faptul ca unul din patru oameni sufera de dureri de cap regulate, iar unul din zece din cauza unui accident suferit in timpul practicarii unui sport.

Tot studiul mai arata ca in timpul unui an, oamenii sufera, in medie, de cinci crampe, un lesin, doua intinderi musculare, cinci intepeniri ale gatului, o sangerare nazala, doua dureri de urechi, o infectie oculara, doua rani care necesita copci, doua dureri de dinti, trei bataturi, trei muscaturi ale limbii, o pierdere a vocii, patru dureri in gat, patru raceli si un episod de gripa.

In plus, patru din zece persoane sufera de dureri de spate si doua din zece de ulcere bucale. Studiul a mai dezvaluit ca exista si persoane care se plang zilnic de dureri sacaitoare si au o stare generala proasta.

Investigatiile medicale regulate, esentiale pentru sanatate

Reprezentantii spitalului care a initiat studiul sunt surprinsi de rezultate si de faptul ca oamenii se simt bine atat de putine zile pe parcursului unui an. Acestia recomanda ca, in cazul in care o persoana se confrunta repetat cu o problema medicala, sa apeleze la personal specializat, deoarece simptomele pot anunta o boala grava.

De asemenea, specialistii atrag atentia asupra impactului major pe care micile schimbari in stilul de viata le au asupra sanatatii. Astfel, miscarea, alimentatia echilibrata, odihna suficienta, reducerea consumului de alcool si tutun si investigatiile medicale efectuate regulat ajuta la prelungirea sperantei de viata.

Sursa foto:forbes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare