Boli

#medic oftalmolog #oftalmologie #oftalmolog

Medicul oftalmolog - un membru al familiei tale

Intrucat vederea reprezinta unul dintre cele mai importante simturi ale omului, iar ochiul este insusi un mecanism extrem de complex si sensibil, ce trebuie ingrijit temeinic, oftalmologul poate fi considerat chiar un membru al familiei tale.

Oftalmologul este unul dintre medicii care trateaza pacienti de varste de la cele mai fragede pana la cele mai inaintate, acoperind o arie foarte ampla de servicii. Poti apela la el pentru o simpla prescriptie de ochelari, o conjunctivita usoara sau o operatie complexa de glaucom, dar si pentru un consult de rutina.

Asadar, putem observa cum serviciile oftalmologului sunt special concepute pentru fiecare membru al familiei. Consultul dinaintea inceputului de an scolar pentru cei mici, tratarea unui traumatism ocular in cazul unui tata care lucreaza pana tarziu pe santier, a unui caz de keratoconus dezvoltat de fiul cel mare, adolescent sau monitorizarea conjunctivitei mamei cauzate de machiaj, toate sunt scenarii frecvent intampinate de medicul oftalmolog. Sa nu uitam desigur de cazurile de cataracta, glaucom si presbiopie des intalnite la bunici si strabunici, care sunt tot mai multe si tot mai usor de rezolvat cu tehnologia de astazi.

Medicul oftalmolog trebuie sa fie:

1. In primul rand, un bun prieten. Acesta trebuie sa te cunoasca si sa iti cunoasca foarte bine problemele si nevoile. Trebuie sa fie bland cu persoanele ce intra usor in panica si destul de serios atunci cand masurile recomandate nu au fost respectate;

2. Un bun pedagog. Oftalmologul trebuie sa explice tuturor pacientilor problemele medicale complexe intr-un limbaj general, usor digerabil, prin comparatii si asocieri simple, chiar simpatice in cazul celor mici;

3. Cel mai important, un bun specialist. Medicul oftalmolog trebuie sa fie sigur pe el si pe tehnicile folosite. Acesta trebuie sa investeasca in permanenta in pregatirea sa si in familiarizarea cu tehnologia de ultima ora, tocmai pentru a-ti oferi tie, pacientul sau, servicii de cea mai buna calitate;

4. Un bun companion. Aici ne referim la cazurile longevive, ce au nevoie de sprijin pe termen lung. Oftalmologul este cel care, impreuna cu familia bolnavului, trebuie sa stea alaturi de pacientul sau pana la capat, indiferent de deznodamant. Trebuie sa ii ofere incredere ca totul va fi bine si sa fie sincer cu acesta atunci cand datele problemei nu sunt chiar pozitive.

In concluzie, fiecare familie trebuie sa aiba ajutorul sau de nadejde – medicul oftalmolog. Prieten, profesor, specialist si companion, oftalmologul trebuie sa faca neaparat parte si din viata familiei tale.

Cauta-l si pastreaza-l cu grija!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare