Boli

#infectii respiratorii #sinusuri #sinuzita #tratamente naturiste

Infectia sinusurilor - tratamente pentru acasa

Infectiile sinusurilor reprezinta o adevarata problema care poate afecta desfasurarea normala a activitatilor tale zilnice. Oasele din jurul nasului, ochilor si obrajilor sunt "captusite" cu membrane care produc . Acestea se activeaza de obicei la cald si la inhalarea umezelii calde, dar si atunci cand este necesar sa filtreze orice tip de germeni.

Atunci cand mucusul nu se mai poate elimina in mod corespunzator, el incepe sa se acumuleze, sa stagneze si sa provoace o infectie.

In general, cauzele responsabile de aparitia infectiei sunt urmatoarele:
 

  • Alergiile la
  • Tutunul
  • Alergiile alimentare
  • Infectiile stomatologice
  • Infectii fungice in cavitatea sinusurilor
  • Raceli si simptome de gripa.


Avand in vedere ca este vorba despre o infectie, afectiunea se trateaza cu ajutorul sinusurilor. Totusi, inainte de a trece la medicamente, cel mai bine este sa optezi pentru cateva tratamente naturiste . Printre cele mai bune se numara:
 

Inhalatiile cu abur


Inhalatiile de abur reprezinta probabil cea mai buna varianta in decongestionarea sinusurilor. Fierbe 2 litri de apa, adauga in aceasta 3 picaturi de ulei esential de eucalipt, acopera-ti capul cu un prosop si inhaleaza aburii timp de 2 - 3 minute. Iti va fi destul de dificil, insa este in regula daca iei pauza de 10 secunde la fiecare minut petrecut deasupra aburilor.
 

Apa si lamaie


Consumul de apa ajuta la diluarea mucusului si la imbunatatirea irigarii nazale. Consuma apa sau ceai cald cu lamaie de cateva ori pe zi pentru a stimula in acelasi timp vindecarea infectiei. lamaia are proprietati anti virale, ceea ce inseamna ca este un medicament natural de nadejde in astfel de situatii. Vei observa cum dupa fiecare cana cu lichid cald si lamaie, vei elimina cantitati mari de mucus .
 

Otet de mere


La primul semn de infectie, amesteca o lingurita de otet de mere cu o cana cu apa calda si o lingura de miere si consuma acest amestec de 3 ori pe zi, timp de 5 zile. Otetul de mere ajuta la diluarea mucusului aglomerat, astfel incat acesta sa poata fi eliminat cu usurinta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului