Boli

#campania de vaccinare antigripala gratuita #vaccinare antigripala #vaccinare

Incepe campania de vaccinare antigripala gratuita. Tot ce este bine sa stii

Ministerul Sanatatii a anuntat astazi, 25 ocotmbrie 2017, ca campania de vaccinare antigripala gratuita din din sezonul epidemic 2017-2018. Primele peste 19.000 de doze de vaccin au ajuns deja in teritoriu.

 Ministerul Sanatații va achiziționa peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu fața de anul trecut, astfel incât sa asigure vaccinarea unui numar cât mai mare de persoane aflate in grupele de risc.   

Vaccinul corespunde tuturor recomandarilor biologice  ale Organizației Mondiale a Sanatații, precum și cerințelor Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. 

Ca in fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si unitatile sanitare cu paturi și vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon. 

Conform recomandarilor OMS, campania de vaccinare trebuie sa inceapa la finalul lunii octombrie/ inceputul luni noiembrie.  

Vor fi vaccinate pesrsoanele cu risc ridicat de imbolnavire, mai precis persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane  cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare,  boli metabolice, copii si batrâni institutionalizati, personal medical, gravide conform strategiei MS si recomandarilor OMS si ECDC. 

Conform datelor Institutului Național de Sanatate Publica, pâna in prezent nu exista cazuri confirmate de gripa.  

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa si  recomanda tuturor celor care sunt in categoriile cu risc crescut de imbolnavire sa solicite vaccinul gratuit.  

De asemenea, masurile de igiena personala (spalarea cu apa si sapun a mâinilor, folosirea batistelor  pentru stranut sau tuse, respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare) sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa.

Sursa foto: health.clevelandclinic.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare