Boli

#aritmie cardiaca # afectiuni cardiace #boli inima #cardiomiopatie #atac de inima

Ghidul afectiunilor cardiace

Atunci cand auzim de afectiuni cardiace ne gandim instant la atac de inima. Insa, in afara de aceasta afectiune exista multe altele care afecteaza inima si modul in care aceasta functioneaza. Printre cele mai intalnite afectiuni cardiace se numara cele coronariene, cardiomiopatia sau aritmia.


Ce este un atac de inima


In fiecare an milioane de oameni din lumea intreaga sufera de un atac de inima, o intrerupere brusca a alimentarii cu sange a inimii. Acest lucru apare atunci cand arterele de sange sunt blocate. Atunci cand circulatia sangelui este blocata, muschiul inimii este afectat rapid si poate muri. Tratamentul prompt de urgenta reduce numarul deceselor cauzate de atacurile de inima.


Simptomele atacului de inima


Atacul de inima este o problema urgenta si trebuie tratata ca atare, chiar daca simptomele sunt usoare. Printre semnele alarmante se numara:

  • durere sau presiune in piept
  • disconfort care se raspandeste catre spate, maxilar, gat sau brate
  • greata
  • indigestie
  • arsuri stomacale
  • slabiciune
  • anxietate
  • respiratie ingreunata
  • batai ale inimii rapide sau neregulate.


Femeile in special nu se confrunta cu dureri in piept atunci cand au un atac de inima. Cel mai adesea, femeile se confrunta cu arsuri stomacale, lipsa apetitului, oboseala, slabiciune, tuse sau agitatie cardiaca. Aceste simptome nu trebuie niciodata ignorate, cu cat tratamentul este amanat mai mult, cu atat muschiul cardiac este mai afectat.


Semne ale afectiunilor coronariene


Un precursor al atacurilor de inima, afectiunile coronariene apar atunci placi lipicioase se depoziteaza de-a lungul arterelor coronariene. Acest lucru duc la ingustarea arterelor, ceea ce face ca circulatia sangelui sa fie ingreunata. Cel mai adesea, aeste afectiuni se manifesta prin dureri in piept, cunoscute sub numele de angina.


Nu amana tratamentul


Cel mai bun moment pentru a trata un atac de inima este sa mergi la medic cat mai repede dupa ce te confrunti cu simptomele neplacute. Amanarea tratamentului duce la accentuarea problemelor medicale.


Ce este aritmia


Impulsurile electrice regulate fac ca inima sa bata regulat. Insa, uneori, aceste impulsuri devin haotice, ceea ce deregleaza bataile inimii. Aritmia este de obicei inofensiva, iar variatiile in ritmul cardiac este un fenomen care trece rapid. Exista insa anumite tipuri de aritmie care fac ca inima sa devina mai ineficienta in pomparea sangelui, ceea ce are un impact negativ asupra intregului organism.


Ce este cardiomiopatia


Cardiomiopatia este o afectiune are implica schimbari in muschiul cardiac. Aceste schimbari pot afecta abilitatea inimii de a pompa sangele in mod eficient. Acest lucru duce la afectiuni cronice severe. Cardiomiopatia este adesea asociata si cu hipertensiunea si afectiunile valvelor inimii.


Factori de risc

 

Nivelul mare de colesterol si hipertensiunea sunt principalii factori de risc pentru afectiunile cardiace. De asemenea, persoanele supraponderale sau obeze, inactive din punct de vedere fizic sunt mult mai predispuse la afectiunile cardiace.

De asemenea, si diabetul este un factor de risc major. Este astfel foarte important sa discuti cu medicul despre schimbarile pe care le poti face in stilul de viata si cum iti poti proteja inima.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare