Boli

#recuperare medicala #recuperare #kinetoterapie

Cum functioneaza kinetoterapia si care sunt tipurile de kinetoterapie

Kinetoterapia mai este numita si terapia fizica. Aceasta ramura a recuperarii medicale are rolul de a oferi sprijin pentru oameni de toate varstele care se confrunta cu diferite afectiuni medicale sau leziuni care limiteaza capacitatile de miscare.

Rolul kinetoterapiei este de a ajuta aceste persoane sa isi recapete functia de miscare. In acest sens sunt urmate o serie de exercitii si tehnici care sunt incluse intr-un program personalizat de kinetoterapie Bucuresti.

Specificul procedurilor din kinetoterapie

Pacientul care se decide sa urmeze procedurile de kinetoterapie este evaluat din punct de vedere al motricitatii si al musculaturii de catre kinetoterapeut. In urma evaluarii initiale se va stabili un program de exercitii personalizat menit sa stimuleze muschii sau functiile motrice, daca acestea au fost afectate de un accident sau de o boala.

Exercitiile specifice kinetoterapiei au scopul de a duce la recuperarea fortei musculare si a capacitatii de efort pentru pacient. De asemenea vizeaza recastigarea controlului si a echilibrului la nivel muscular, dar si imbunatatirea legaturii dintre creier si muschi. Pentru muschii care sunt afectati ireversibil, kinetoterapia are drept scop antrenarea altor muschi care sa preia in parte functiile muschiului afectat.

In cele din urma kinetoterapeutul are inclusiv rolul de a restaura functiile normale la nivelul nervilor si de a normaliza digestia, functiile la nivelul sistemului endocrin si chiar functiile altor organe. Cu toate aceste beneficii, trebuie spus ca boli precum diabetul, cancerul sau bolile cardiovasculare nu pot fi vindecate atunci cand apelezi la un centru medical pentru kinetoterapie Bucuresti. Poate oferi o ameliorare a anumitor simptome sau o diminuare a durerilor asociate acestor afectiuni medicale, dar nu le poate vindeca.

Tipuri de kinetoterapie

In cadrul procedurilor de kinetoterapie regasim doua tipuri, si anume kinetoterapia de recuperare si kinetoterapia profilactica. Kinetoterapia de recuperare are scopul de a reface functiile organismului care au fost diminuate ca o consecinta a unor boli sau traumatisme. Acest lucru se va realiza prin intermediul miscarilor.

Al doilea tip, kinetoterapia profilactica isi propune sa mentina starea de sanatate a pacientului sau stoparea avansarii unor afectiuni medicale. Aceste obiective sunt vizate prin efectuarea de exercitii fizice, masaj medical sau anumite tehnici de relaxare.

Principalele beneficii ale kinetoterapiei

In cadrul kinetoterapiei vorbim despre o serie importanta de beneficii. Printre cele mai importante si care merita a fi amintite enumaram reducerea sau eliminarea durerii si a inflamatiilor la nivelul organismului, restabilirea amplitudinii articulare pentru diferitele tipuri de miscare, redobandirea fortei musculare, imbunatatirea mobilitatii fizice, cresterea masei musculare, reabilitarea neuromusculara sau redobandirea echilibrului.

Lista beneficiilor propuse de kinetoterapie continua cu redobandirea reflexelor de postura, redobandirea dexteritatii, cresterea rezistentei la efort fizic, ameliorarea tonusului muscular, recuperarea fortei musculaturii afectate prin mentinerea fortei musculaturii neafectate, recuperarea dupa accidente vasculare cerebrale sau atacuri de cord, recuperarea in cazul artritei sau al osteoporozei si tratarea anumitor deficiente nutritionale.

Nu in ultimul rand prin procedurile de kinetoterapie Bucuresti se pot trata anumite tulburari nervoase si pot fi imbuntatite abilitatile de invatare. Toate aceste beneficii pot fi obtinute in urma unor programe stabilite de kinetoterapeuti profesionisti.

Apeleaza la un centru de recuperare medicala pentru a beneficia de kinetoterapeuti cu pregatire si experienta asa cum este Koly Medical. Informatii suplimentare pot fi gasite pe www.kolymedical.ro.

FOTO: kolymedical.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare