Boli

#concediu menstrual #concediu #femei

Concediu menstrual de doua zile, pentru femei, intr-o regiune din Europa

O regiune din Europa doreste sa introduca concediul menstrual pentru femei. Astfel, acestea ar urma sa aiba o perioada de doua zile libere, pe luna, platite.

 

Este vorba despre o parte a Frantei, mai exact regiunea nouvelle-Aquitaine, dar si de orasul Strasbourg. Aici s-au facut experimente in ultimele luni privind implementarea de concediu menstrual.

Concediul ar putea fi acordat pentru o perioada de doua zile, lunar, sub rezerva unei adeverinte medicale, arata propunerea care urmeaza sa fie supusa votului.

Propunerea arata ca angajatele isi pot lua "doua zile de concediu special pe luna pe motive medicale, fara perioada de asteptare si, prin urmare, fara sa le fie retinuti bani din salariu", a precizat consiliul intr-un comunicat de pe Le Figaro, citat de Mediafax. 

"In lipsa unei masuri nationale, este responsabilitatea fiecarui angajator sa imbunatateasca viata profesionala a angajatelor care sufera de endometrioza sau de menstruatie dureroasa", precizeaza regiunea Nouvelle-Aquitaine.

Este una dintre primele initiative de acest gen din Franta.

Pe de alta parte, Spania este prima tara care a adoptat concediul menstrual, la inceputul acestui an, lege care a intrat in vigoare in vara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare