Boli

Ingineri vs medici. Cele mai sanatoase si nesanatoase locuri de munca

Un loc de munca sanatos inseamna mult mai mult decat evitarea accidentelor, materialelor sau utilajelor periculoase. Angajatii au nevoie de respect, beneficii, bunastare si control asupra muncii depuse. Calitatea vietii primeaza pentru orice individ, la fel si modalitatile prin care acesta poate sa isi protejeze sanatatea.

Descopera care sunt cele mai sanatoase si nesanatoase locuri de munca, potrivit Institutului National de Siguranta Ocupationala si Sanatate in Munca din SUA!

Locuri de munca sanatoase

1 Instructor de fitness

Este de la sine inteles ca locurile de munca care necesita multa miscare sunt printre cele mai sanatoase. Astfel, instructorii de yoga, antrenorii personali, chiropractorii, instructorii de fitness sau aerobic se bucura de joburi sanatoase. Aceste locuri de munca ofera o interactiune pozitiva cu  alte persoane si implica creativitate si flexibilitate in program.

2 Inginer software

Statul la calculator o zi intreaga nu pare sa fie cea mai sanatoasa activitate din lume, insa inginerii de software sunt printre cei mai sanatosi angajati, potrivit expertilor americani Motivul? Sunt pasionati de munca lor, motivati pe toate planurile si cautati de cele mai puternice companii IT din lume.

3 Florar

Si florarii se bucura de un loc de munca sanatos. Specialistii sunt de parere ca persoanele care sunt inconjurate de plante si natura in fiecare zi nu sufera de stres, deci sunt mult mai putin supuse riscului de hipertensiune arteriala. De aceleasi beneficii se bucura si persoanele care lucreaza in horticultura.

Chiar daca au numeroase satisfactii psihologice, florarii nu sunt ocoliti de problemele de spate!

4 Personalul administrativ

Persoanele care lucreaza in domeniul administrativ inregistreaza cele mai putine cazuri de accidente si imbolnaviri grave. In plus, acesti angajati stiu la ce sa se astepte in fiecare zi si au un program bine organizat, ceea ce reduce nivelul de stres.

Acestia sunt amenintati doar de dureri de spate, iar stilul de viata sedentar poate fi un factor de risc pentru acumularea de kilograme nedorite.

5 Angajatii firmelor mici

O companie de renume vine la pachet atat cu avantaje, cat si cu dezavantaje. In plus, nu stimuleaza creativitatea si promoveaza o atmosfera rece si impersonala. Persoanele care nu se regasesc in acest mediu pot incerca sa isi gaseasca un loc de munca la companiile mici sau in afacerile de familie.

Persoanele care sunt implicate intr-un astfel de job sunt mult mai creative, mai sanatoase si mai fericite. In plus, sunt mult mai implicate in afacere si dau un randament mai bun.

Locuri de munca nesanatoase

1 Pompier

Acest loc de munca este extrem de riscant, iar angajatii sunt mult mai expusi accidentelor, ranirilor si bolilor, care adesea pot fi fatale. In general, locurile de munca care au de-a face cu situatii urgente si critice sunt cele mai riscante si stresante.

Turele lungi, lipsa somnului si alimentatia haotica sunt alti factori care ameninta sanatatea pompierilor.

2 Muncitor

Persoanele care depun munca fizica intensa sunt de asemenea expuse riscurilor de accidentari si imbolnaviri. In plus, manevrarea unor masini sau ustensile electrice grele zilnic poate pune viata in pericol.

3 Personal medical

Personalul medical care lucreaza in ture este cel mai vulnerabil la accidente, imbolnaviri si stres. Medicii si asistentele medicale se confrunta adesea cu insomnii si cu un risc crescut de diabet si afectiuni cardiace.

Sursa foto: //www.health.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare