Boli

#spanac #cereale #alimentatie #avocado #fertilitate

Vrei sa ramai insarcinata mai repede? 5 alimente care stimuleaza fertilitatea

Iti doresti din tot sufletul sa ramai insarcinata mai repede? Asa cum probabil stii, decizia de a ramane insarcinata vine la pachet cu un intreg sir de schimbari in stilul de viata, de la alimentatie, pana la obiceiurile simple de zi cu zi. Daca tot a venit vorba despre alimentatie, stiai ca sunt anumite alimente care stimuleaza fertilitatea, atat a ta, cat si a partenerului?

Iata ce alimente ar trebui sa consumi mai des pentru a ramane insarcinata mai repede.

1 Cereale integrale

Cerealele integrale sunt esentiale pentru tine si pentru partenerul tau, mai ales daca va doriti un bebelus. Consumul constant de cereale integrale va ajuta sa fiti mai sanatosi si sa aveti un nivel hormonal optim pentru o sarcina. Cerealale integrale contin vitamine din complexul B, proteine, fibre, fier, zinc si magneziu.

2 Avocado

Nu obisnuiesti sa consumi avocado? Ei bine, daca iti doresti sa ramai insarcinata ar fi bine sa-l treci pe lista ta de cumparaturi. Avocado este considerat de unii medici drept "fructul fertilitatii", deoarece are un continut ridicat de vitamina E, acid folic si vitamina K.

Conform specialistilor, un consum regulat de avocado ajuta la reglarea ovulatiei si la producerea mucusului cervical, esential pentru conceptie.

3 Spanac

Legumele verzi, in special spanacul si fasolea verde, stimuleaza fertilitatea. Aceste legume contin o cantitate importanta de fier, acid folic si antioxidanti, adica substante esentiale pentru sporirea activitatii ovulatorii.

4 Peste

Omega-3, omega-6 si omega-9 sunt acizi grasi esentiali care stimuleaza fertilitatea. Ei se gasesc din plin in peste. Nu toate soiurile de peste sunt indicate in perioada de preconceptie. Ar trebui sa le eviti pe cele care au un continut ridicat de mercur. Cele mai bune soiuri de peste pentru stimularea fertilitatii sunt tonul alb la conserva, scoicile, crabii, homarii, somonul si fileul de cod, deoarece au un continut scazut de mercur.

5 Fructe de padure

Fructele de padure, in special afinele, contin o cantitate considerabila de antioxidanti care previn alterarea prematura a ovulelor sau a celulelor sistemului reproducator si stimuleaza fertilitatea, dupa cum spun nutritionistii.

Sursa foto: coronadentalnews.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului