Boli

#dureri de cap # remedii dureri de cap

Cele mai eficiente remedii impotriva durerilor de cap

Durerea de cap te poate face sa ai o zi proasta, sa nu te poti concentra si sa nu poti sa iti desfasori cum trebuie sarcinile de peste zi. Din fericire, exista suficiente solutii impotriva unei migrene. Afla, din randurile urmatoare, de ce apar durerile de cap, cum le poti trata, care sunt remediile naturiste cele mai eficiente si cum previi migrenele.

De ce apar durerile de cap?

Migrenele sunt dureri de cap care pot aparea in orice zona a capului. Ele se pot prezenta sub forma unor dureri ascutite, pulsatile, apasatoare sau surde si continue. Durerile de cap pot dura cateva ore sau chiar cateva zile, pot fi de sine statatoare sau o consecinta a unei alte afectiuni.

O durere de cap primara este cauzata, de obicei, de supraactivitatea neuronala, in urma careia apare o tensiune care pune presiune pe nerv. Fiecare persoana reactioneaza diferit, astfel incat orice combinatie dintre vasele de sange, activitatea chimica din creier sau nervii din zona capului poate avea un rol in ceea ce priveste sensibilitatea ta si predispozitia la migrene.

Durerile secundare de cap sunt un simptom al unei alte afectiuni sau apar in urma unor factori de risc, precum deshidratarea. In general, multe dintre durerile de cap secundare pot aparea pe fondul unei sinuzite, in cazul problemelor dentare, a cheagurilor de sange, in gripa sau raceala, infectii, nevralgii, hipertensiune, mahmureala etc.

Tratament medical pentru durerile de cap

Atunci cand ai o durere obisnuita de cap poti achizitiona de la farmacie medicamente antiinflamatoare fara reteta. Acestea vor detensiona zona cu probleme, iar durerea va disparea treptat. Pe de alta parte, analgezicele actioneaza asupra receptorilor de durere, inhibandu-i.

In cazul durerilor secundare de cap, pe langa tratamentul acestora, este indicat sa se inlature cauza principala. Spre exemplu, atunci cand ai o durere sinusala ti-ar putea fi recomandate medicamentele decongestive si antibioticele.

Remedii naturiste impotriva durerilor de cap

  • Bea multa apa;
  • Fa-ti un masaj al scalpului cu ulei esential de menta (pe frunte, tample si ceafa);
  • Exerseaza cateva exercitii de intindere, pentru a detensiona muschii din zona gatului si a capului;
  • Tine o compresa rece pe frunte;
  • Bea ceai de ghimbir sau lavanda;
  • Adauga ardei iute sau piper cayenne in mancare.

Cum previi durerile de cap?

Durerile de cap sunt mult influentate de stilul de viata pe care il ai. Somnul odihnitor, alimentatia adecvata, hidratarea corespunzatoare, exercitiile fizice si evitarea stresului sunt cateva dintre lucrurile de care trebuie sa tii cont daca vrei ca durerile de cap sa nu apara.

Pe de alta parte, un stil de viata haotic, dezorganizat, cu mult stres, somnul de proasta calitate, consumul de alcool, mesele pe fuga, un mediu de lucru zgomotos sau cu multa lumina artificiala si postura deficitara sunt factori de risc care ajuta la declansarea si agravarea durerilor de cap.

Durerile de cap sunt, de cele mai multe ori, inofensive, insa nu ezita sa apelezi la medicul specialist daca durerea este insuportabila sau dureaza de prea mult timp.

FOTO: shutterstock.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului