Boli

#dureri de spate #greutate #sedentarism #greutate corporala #cauze dureri de spate #nervii sciatici

Cauze surprinzatoare ale durerilor de spate

Scaunul de la birou, geanta de umar, pantofii nepotriviti sau salteaua veche de pat sunt doar cativa factori care favorizeaza durerile de spate. Sedentarismul, alimentatia bogata in grasimi si obezitatea afecteaza pozitia corpului si duc la dureri de spate severe.

 

Greutatea corporala


Cel mai important lucru pe care il poti face pentru durerile despate este sa iti mentii o greutate corporala normala. Atunci cand esti mai slabut, durerile despatete vor ocoli. O dieta bigata in grasimi si carbohidrati rafinati, cu un continut caloric ridicat duce la o crestere in greutate.

Obezitatea este un dintre principalele cauze ale durerilor articulare si de spate. Este astfel indicat sa adopti o alimentatie echilibrata, cu multe fructe si legume, carne slaba, cereale integrale si lichide.
 

Sedentarismul


Sedentarimul creste riscul de obezitate si dureri de spate. In schimb, o viata activa are numeroase beneficii pentru sanatate. Vei avea un tonus muscular potrivit pentru a sustine spatele. Si sistmul osos va fi intarit in urma exercitiilor fizice regulate.

Incearca exercitii usoare de aerobic sau fitness, mergi pe jos si la bazinul de inot. Aceste activitati te vor ajuta sa te mentii in forma si sa eviti numeroase probleme de sanatate.
 

Pozitia corporala defectuoasa


Pozitia defectuoasa a corpului si a umerilor este un alt factor care favorizeaza aparitia durerilor de spate. Pentru a avea o pozitie corecta, urechile trebuie sa fie situate desupra umerilor, umerii in aceeasi pozitie cu soldurile, iar soldurile in aceeasi pozitie cu gleznele.

In zilele noastre, tot mai multe persoane au o pozitie defectuoasa, cu capul si fruntea inainte. Aceasta pozitie solicita insa puternic spatele si duce astfel la dureri.

Pe parcursul zilei, incearca sa ai o pozitie corecta si naturala pentru a preveni durerile de spate.
 

Scaunul de la birou


Corpul uman a fost conceput pentru a se misca, astfel incat perioadele lungi de stat pe scaun influenteaza negativ postura corpului si provoaca dureri de spate.

Daca ai un serviciu sedentar, incearca ca la fiecare ora sa faci o mica pauza si sa te plimbi putin. Cand mergi la film alege scaunele din margine pentru a-ti putea intinde mai bine picioarele.
 

Pantofii uzati


Pantofii uzati reprezinta o alta cauza a durerilor de spate. Acestia pot schimba forma piciorului, dar si mersul. Acesti factori duc insa la dureri de spate, astfel ca pantofii pe care ii purtam sunt esentiali.
 

Salteaua de pat veche


Salteaua patului trebuie sa confere suport uniform corpului tau, astfel incat in spatiul dintre corp si saltea nu trebuie sa ramana aer atunci cand stai intins. Atunci alegi o saltea cauta -le pe cele ferme, care sa iti protejeze spatele.

De asemenea, este recomandat sa schimbi salteaua, daca este foarte veche si si-a pierdut fermitatea si elasticitatea.
 

Sutienul nepotrivit


Sanii marii sunt o alta cauza a durerilor de spate, care este fortat sa suporte o greutate mare. In acest caz este indicat sa se poate sutiene speciale, care sa protejeze spatele si sa sustina sanii cat mai aproape de corp.

Astfel, sutienul potrivit joaca un rol important in prevenirea durerilor de spate. Alege-le pe cele care sunt confortabile, din materiale naturale si care nu te dernjeaza.
 

Geanta de umar


Gentile de umar, in special cele mari, care contin numeroase lucruri, devin un pericol pentru spate. Acestea pun o presiune mare pe nervii sciatici si schimba pozitia coloanei vertebrale, ducand astfel la dureri de spate severe.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare