Boli

#sangerari # boli bizare #hematidrosis #lacrimi sange

Boli bizare: plange cu lacrimi de sange

Hematidrosis este o maladie extrem de rara, in care o bolnavul elimina prin pori sange. Practic, in corpul celor care sufera de aceasta boala se afla de 20 de ori mai multa adrenalina decat intr-al unui om normal. Potrivit analelor medicale, boala a fost depistata la doar 80 de persoane in ultimele secole! Este si motivul pentru care medicii nu i-au gasit pana acum un leac.

Medicii au constatat ca fenomenul lacrimilor de sange sau al sudorii de sange se petrece de regula in cazul unor crize de anxietate sau in momente de panica foarte puternice, ca de exemplu atunci cand persoana se teme de moarte. O retea de vase capilare inconjoara glandele sudoripare si, potrivit unui studiu publicat recent de Jurnalul Indian de Dermatologie, aceste vase foarte fine se sparg in momentele de stres puternic, iar sangele impreuna cu transpiratia este eliminat prin piele.

Suferinta a impins-o spre sinucidere

Sursa foto: dailymail.co.uk

Delfina Cedeno este o tanara de 19 ani din Republica Dominicana. De mai bine de patru ani fata sufera de Hematidrosis. Delfina transpira sange si plange cu lacrimi de sange. Uneori, sangele ii tasneste si din unghii sau chiar ombilic. Maladia este atat de grava incat fata a avut nevoie la un moment dat de transfuzie de sange dupa o sangerare care a durat 15 zile, scrie dailymail.co.uk.

Medicii i-au facut sute de teste pana sa ii puna diagnosticul. "Cand am inceput sa ma confrunt cu aceasta problema, nu stiam ce sa cred, eram complet socata. Nimeni nu ma putea ajuta si ma priveau ca pe o persoana nebuna cand le spuneam ce am", a povestit Delfina.

Fata se rusina atat de tare de suferinta ei, incat multa vreme nu a mai iesit din casa. "Toti radeau de mine. Ma simteam stanjenita. A trebuit sa renunt la scoala pentru ca cei din jur ma amenintau", a povestit tanara, potrivit dailymail.co.uk. Speriata de gravitatea bolii sale, Delfina Cedeno a suferit o depresie cumplita si a incercat sa se sinucida luand o supradoza de sedative.

Intrucat in organismul sau exista o cantitate de 20 de ori mai mare de adrenalina decat in mod obisnuit, Delfina sufera adesea atacuri de panica si atunci presiunea sangelui din vase si artere ii creste extrem de mult. Singura posibilitate de a-i ameliora fetei simptomele sunt tratamentele impotriva anxietatii, care o ajuta sa isi tina sub control sangerarea.

Inca un caz asemanator in China

Sursa foto: bzi.ro

Tanara din Republica Dominicana nu este singurul pacient care sufera de aceasta maladie. La ora actuala, boala se mai intalneste si la o adolescenta din China.

"Cand a fost internata, i-a speriat pe medici si pe asistente, care nu stiau cum sa reactioneze atunci cand vedeau cum ii curge sange din funte si din maini. O intrebau mereu daca o doare ceva, iar ea raspundea ca nu. Apoi, ne-am dat seama ca aceste episoade devin mai frecvente atunci cand tanara trece prin socuri emotionale sau atunci cand temperatura este prea mare", a declarat medicul care a ingrijit-o. Medicii i-au administrat sedative usoare care au reusit sa ii rareasca aceste episoade, insa tanara nu va putea fi vreodata vindecata complet.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare