Boli

#Bluetooth cancer #bluetooth

Bluetooth, cauzator de cancer. Ce au descoperit oamenii de stiinta

Bluetooth-ul este o invetie care a facut mai usoara si mai confortabila viata multor persoane,  insa, potrivit ultimelor studii, acestea ar putea avea efecte grave asupra sanatatii. 

Gadgeturile cu fir au fost aproape toate inlocuite cu sisteme Bluetooth. Potrivit lui Jerry Phillips, cercetator la Universitatea din Colorado, utilizarea indelungata a castilor cu Bluetooth ar putea provoca tumori si alte anomalii ale celulelor. Castile cu Bluetooth de exemplu intra in contact direct cu canalul urechii, iar radiatiile de radiofrecventa ajung direct la cap. 

Potrivit cercetatorului, toate dispozitivele care opereazacu frecvente radio (Bluetooth, Wifi, antene de transmisie, printre altele) sunt potențial dăunătoare pentru sănătate.

Cercetările anterioare sugerează că utilizarea dispozitivelor fără fir poate provoca tumori de cancer, stres celular, leziuni genetice sau deteriorarea sistemului reproducător.

Acesta este motivul pentru care un grup de cercetători, inclusiv Phillips, a lansat o petiție către ONU pentru Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a acorda atenție problemei pentru a reglementa utilizarea dispozitivelor Bluetooth și a altor generatoare de unde electromagnetice.

De asemenea, există dovezi că utilizarea îndelungată a aparatelor auditive poate deteriora canalul urechii, de aceea este recomandat să asculți muzica la un volum moderat și să limitezi utilizarea acestora pentru a nu expune corpul la radiații directe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului