Boli

#vaccin covid #avertisment #medicament

Avertismentul unui medic. Medicamentul care nu trebuie luat inainte sau dupa vaccinare. Creste riscul de hemoragii

Medicul Gabriel Tatu-Chitoiu, vicepresedintele Societatii Romane de Cardiologie, trage un semnal de alarma in ceea ce priveste administrarea aspirinei inainte sau dupa vaccinare. Doctorul atentioneaza ca acest medicament nu trebuie luat inainte sau dupa imunizare, deoarece poate avea efecte periculoase, precum hemoragiile. „ Este o recomandare nu numai falsa, dar si periculoasa”, sustine specialistul.

 

„Nu ajuta cu nimic, ba mai mult va poate face rau”

„Mecanismul post vaccinare este identic cu ceea ce se intampla (rar) dupa administrarea de heparine (sindromul HIT=Heparin Induced Thrombocytopenia). Practic apar niste anticorpi impotriva factorului IV al trombocitelor. Urmarea? scaderea dramatica a numarului de trombocite (trombocitopenie) concomitent cu aglutinarea (ingramadirea) lor in artere/vene rezultand aparitia de cheaguri care astupa (ocluzioneaza) arterele/venele. 

Aspirina are cu totul alt efect (blocheaza o enzima din trombocite numita ciclooxigenaza prin aceasta reducand capacitatea lor de a se agrega) Aspirina nu impiedica aparitia de anticorpi antifactor IV ceea ce inseamna ca acesti anticorpi nu au nici o treaba cu aspirina pe care o ignora complet si, prin urmare, isi vad de treaba lor pe trombocite fara sa le pese ca tu te-ai chinuit sa iei aspirina 2 saptamani”, explica dr. Gabriel Tatu-Chitoiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului