Boli

#vitamina d #cancer

Aparitia cancerului, accelerata de lipsa acestei vitamine! Ce trebuie sa stii

 

Specialistii trag un semnal de alarma cu privire la lipsa unei vitamine din corp. Aceasta este foarte importanta pentru organism, iar lipsa sa poate provoca probleme de sanatate.

Vitamina D influenteaza peste 200 de gene, inclusiv cele asociate cu cancerul si bolile sistemului imunitar, precum scleroza in placi. Potrivit studiilor, la nivel mondial se estimeaza ca un miliard de persoane prezinta carente de vitamina D, iar din acest motiv, cativa oameni de stiinta din Marea Britanie si Canada considera ca autoritatile in domeniu ar trebui sa inceapa sa recomande administrarea unor suplimente cu aceasta vitamina persoanelor vizate.

„Studiul nostru demonstreaza intr-un fel destul de dramatic influenta larga pe care vitamina D o exercita asupra starii de sanatate”, a declarat Andreas Heger, de la Functional Genomics Unit din cadrul Universitatii Oxford din Marea Britanie, coordonatorul studiului. 

De asemenea, specialistii mai spun ca vitamina D influenteaza ADN-ul uman prin intermediul unor structuri numite „receptori de vitamina D”, care se conecteaza in locuri specifice ale genomului uman. Astfel, cercetatorii au analizat cele regiuni de pe harta genomului uman asociate maladiilor enumerate mai sus pentru a vedea daca in aceste zone existau concentratii ridicate de receptori de vitamina D. Astfel, au descoperit cele regiuni de pe harta genomului uman asociate maladiilor enumerate mai sus pentru a vedea daca in aceste zone existau concentratii ridicate de receptori de vitamina D.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare