Boli

#tratament HIV #gratuitate #italia #anticonceptionale

Anticonceptionalele si tratamentele pentru prevenirea HIV, gratuite! Tara din UE care a luat aceasta decizie

O tara din Uniunea Europeana a aprobat gratuitatea pilulelor contraceptive si a tratamentului impotriva HIV. Este prima tara din UE care ia aceasta decizie.

 

Este vorba despre Italia. Aici, guvernul a decis ca femeile sa beneficieze gratuit de pilulele contraceptive, daca doresc sa apeleze la acest mijloc de contraceptie. Asta in ciuda faptului ca natalitatea a scazut drastic in aceasta tara.

Decizia a fost luata dupa mai bine de trei ani de discutii in acest sens intre guvernul tarii si Agentia Medicamentului din Italia.

Deoarece Italia are una dintre cele mai imbatranite populatii din Uniunea Europeana, guvernul pregateste si o serie de masuri pentru cresterea natalitatii. 

Totodata, guvernul a aprobat si gratuitatea terapiei preventive impotriva contaminarii cu HIV. Aceasta este destinata persoanelor care intretin raporturi intime cu o persoana infectata.

O cutie cu pilule contraceptive (care ajunge timp de o luna) costa, in Italia, intre 10 si 25 de euro. Aceastea vor deveni gratuite pentru toate femeile indiferent de varsta. Se estimeaza un cost total de aproximativ 140 de milioane de euro, pe an, cost care va fi acoperit din bugetul de stat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare