Boli

# schimbare par #semnal de alarma #par #medic

Ai observat aceasta schimbare in aspectul parului? Este foarte grav! Trebuie sa mergi urgent la medic

Ai observat schimbari in aspectul parului? Acestea nu tin doar de produsele pe care le folosesti pentru ingrijirea acestuia, ci pot fi semnul unei probleme medicale care necesita investigatii medicale.

O schimbare a aspectului parului poate fi simptomul unor disfunctii in organism. 

Caderea parului nu este doar un semn al imbatranirii. Acesta poate aparea la orice varsta si ascunde un stil de viata nesanatos, stres sau carente de vitamine si minerale. Prin urmare un set complet de analize este necesar pentru a depista carentele de vitamine.

In schimb, daca observi ca parul a devenit mai fragil, mai lipsit de stralucire, este important sa adopti o alimentatie sanatoasa. Renunta la alimentele procesate si adauga in dieta mai multe fructe si legume pentru a-i oferi organismului nutrientii de care are nevoie.

In plus, caderea parului din zona crestetului capului ar putea fi semn al unui nivel prea ridicat de dihidrotestosteron, in timp ce suvitele lipsa pot fi efectul trichotillomaniei.

Dihidrotestosteronul (DHT) este un metabolit biologic activ al testosteronului, produs in principal la nivelul prostatei, dar si in testicule, foliculii pilosi si glandele suprarenale. DHT este sintetizat din testosteron. Pe de alta parte, tricotilomania este dorinta patologica si obsesiva a unei persoane de a-si smulge parul din scalp, sprancenele sau alte zone ale corpului, in ciuda incercarii de a se opri. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare