Boli

#boli #medic #simptome

Ai aceste simptome? Trebuie sa mergi urgent la medic. Poti suferi de boli grave

Medicii spun ca exista mai multe semne si simptome care ar putea semnala o problema grava de sanatate. De cele mai multe ori oamenii nu le iau in seama si asteapta prea mult pana cand merg la medic. Iata ce simptome sa nu ignori niciodata:

Diaree prelungita. Aceasta poate fi simptomul multor afectiuni, de la o alergie alimentara la o infectie bacteriana. Diareea prelungita poate semnala, de asemenea, colita ulceroasa sau sindromul intestinului iritabil.

Sange in scaun. Chiar daca de obicei nu este o afectiune care pune viata in pericol, ar putea fi un semn al cancerului de colon, in special pentru persoanele de peste 50 de ani. Este indicat sa mergi la medic pentru a programa o colonoscopie. Alte cauze ale scaunul in sange pot fi: fisurile anale, hemoroizii, polipii de colon sau colita.

Durere brusca de stomac. Daca este un debut de durere severa in jurul buricului, insotita de greata, varsaturi si febra, poate fi semn de apendicita. Este indicat sa mergi direct la spital.

Durere aparuta brusc sub buric. Atunci cand durerea iradiaza in ambele parti ale buricului, poate fi declansata de o infectie a tractului urinar sau de o boala inflamatorie pelvina. In situatia in care durerea este situata pe partea dreapta sub buric, poate fi semn de calcul biliari sau inflamatia vezicii biliare.

Dificultate la inghitire. Acest tip de problema poate indica cancer esofagian, in special la barbatii cu varsta peste 55 de ani. De asemenea, poate insemna o infectie sau un ulcer. In ultima vreme, tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu esofagita eozinofila, o boala inflamatorie cronica care este o cauza majora a problemelor de inghitire.

Pierderea brusca si inexplicabila in greutate. Daca ti se intampla sa slabesti neintentionat poate fi un semnal de alarma. Chiar daca acesta ar putea fi un simptom al cancerului, studiile arata ca scaderea in greutate ar putea fi cauzata si de boala celiaca, boala inflamatorie intestinala sau o tiroida hiperactiva.

Abdomen umflat. Balonarea dupa o masa mai copioasa poate fi un lucru normal, insa daca abdomenul continua sa fie balonat, ar putea semnala excesul de lichid sau gaz care se formeaza in intestinul subtire ca urmare a unei obstructii, inflamatii, cresterea bacteriana excesiva sau o boala gastrointestinala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare