Boli

#ferire boli #virusi #boli #stranut #sanatate

A stranutat cineva spre tine sau langa tine? Ce trebuie sa faci. Sfatul medicilor

De cand cu pandemia de Covid, orice stranut poate fi declansator de anxietate pentru multe persoane. Multe persoane au o teama crescuta in ceea ce priveste contaminarea cu virusi, mai ales cand se afla in public, unde sunt si alte persoane, iar riscul de contaminare este mare.

Medicul Maris Vaduva, onco-nutritionist, a explicat intr-o emisiune televizata ce trebuie sa faci daca cineva stranuta spre tine, pentru a preveni imbolnavirile.

”In momentul in care cineva stranuta catre dumneavoastra, trebuie sa aveti tot timpul la indemana un spray cu argint coloidal. Dati trei, patru, cinci pufuri, la pranz mai dati cateva pufuri, si un lucru si mai bun, pe care eu l-am practicat in COVID, am folosit banalul ulei de arbore de ceai.

Este un antibiotic mai puternic decat majoritatea antibioticelor de pe piata. Puneam cate trei patru picaturi de ulei de arbore de ceai sub limba, dupa fiecare pacient in cazul caruia imi aratau aparatele ca este plin de coronavirus, si nu m-am infectat niciodata, nu am avut niciodata simptome”, a explicat Marius Vaduva. 

In plus, medicul recomanda intarirea sistemului imunitar, pentru a preveni problemele de sanatate.

”Cel mai important lucru din corp, si cred ca doar unul din 100 de oameni, in cel mai bun caz, ar avea cat de cat, este zincul.

Pentru imunitate as recomanda binecunoscuta vitamina D, si as spune oricarei persoane de peste 16-18 ani sa ia 5000 UI pe zi de vitamina D. Dar pe langa asta, aceste persoane adulte ar trebui sa ia 50 mg de zinc permanent. Vitamina D, zincul si macar 1 gram, 1.5 grame zilnic de vitamina C.

Acestea trei iti asigura o reparare, pentru ca nu este o supraimunitate, doar un deficit pe care incepi sa il completezi.

Si eu nu am gasit pana acum mai mult de un roman la 1000 de persoane care are vitamina C in organism suficienta. Este cel mai important antioxidant, pe langa glutation, pentru corpul uman.

Vitamina C dispare prima cand avem nitrati in legume si fructe. Si cum antioxidantii sunt mancati de acesti nitrati, noi nu mai avem vitamina C in corp. Este mai rau decat la vitamina D, pentru ca acolo lumea se mai ingrijeste, dar aceasta chiar lipseste”, a mai spus Marius Vaduva, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului