Boli

# modificari piele #boli grave #piele #probleme de sanatate

8 modificari aparent banale la nivelul pielii care-ti indica probleme grave de sanatate

Pielea este un indicator al starii interioare de sanatate. Petele si semnele care apar in timp pe suprafata pielii pot indica probleme serioase de sanatate. De aceea, trebuie sa urmaresti cu atentie semnele care apar la nivelul acesteia pentru a preveni sau trata la timp, afectiunile. Iata care sunt semnele care iti indica faptul ca ai probleme de sanatate!

Incep sa iti apara cosuri

Acneea la adulti este ceva obisnuit, dar cand incepi sa te confrunti cu o explozie de cosuri pe piele, nu le neglija. Schimbarile la nivelul tenului asa cum este acneea pot fi un semn al sindromului de ovare polichistice, un dezechilibru hormonal care afecteaza milioane de femei din intrega lume.

Iti apare o roseata ciudata

O roseata care apare din senin pe piele poate fi o alergie la un produs de spalare a hainelor sau a unui produs cosmetic pe care nu l-ai mai folosit pana acum. Cinci feluri diferite de boli provocate de capuse au acest simptom, asadar atentie la orice modificare la nivelul pielii care apare in sezonul capuselor, mai ales daca ai fost in locuri unde exista pericolul sa te fi te muscat.

Mancarimi ale pieleii

Daca ai pielea uscata este posibil ca uneori sa simti mancarimi, mai ales in perioada iernii. Daca mancarimile nu dispar dupa aplicarea unei creme hidratante, este posibil sa fie vorba de ceva mult mai serios decat pielea uscata. Mancarimea poate fi cauzata de anumite tipuri de cancer sau de boli ale ficatului si ale rinichilor.

Piele transpirata si rosie

Daca transpiratia si pielea rosie nu se datoreaza statului la soare, atunci este un semn al unei tiroide hiperactive. Metabolismul este revitalizat in cazul oamenilor care sufera de hipertiroidism. Mergi la doctor care te va interoga si despre alte simptome legate de tiroida care nu functioneaza corect.

Gambe rosii si umflate

Cand o persoana sufera de insuficienta cardiaca congestiva, inima face eforturi sa pastreze sangele in miscare. Drept urmare, sangele se acumuleaza in picioare. Aceasta afectiune afecteaza, in special, persoanele in varsta.

Pete galbene sub piele

Proeminentele galbene pot aparea pe articulatii, pe maini, picioare si chiar in jurul ochilor. Aceste pete se numesc xantomi si sunt un semn ca nivelul de colesterol din sange este prea mare. Petele galbene de sub piele mai pot indica diabet, pancreatita si chiar unele forme de cancer.

Umflaturi rosii sub piele

Exista o legatura directa intre intestine si piele, chiar daca la prima vedere pare sa nu fie vreo influenta. Anumite probleme, cum ar fi boala intestinului iritabil se poate vedea pe piele. Noduli rosii durerosi pot aparea pe picioare si se pot simti adanc la suprafata pielii. Aceasta afectiune se numeste eritem si poate aparea insotita si de alte simptome cum ar fi diaree persistenta sau scaun cu sange.

Pete mici si rosii

Atunci cand iei un anumit medicament pentru prima data este posibil sa apara si reactii adverse. Una dintre cele mai serioase probleme este o alergie severa care poate pune viata in pericol provocand inflamatii ale ficatului, ale iminii sau plamanilor. Mai mult decat atat, roseata poate apare dupa doua pana la opt saptamani de la administrarea medicamentelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare