5 semne ca esti prea bolnav pentru a merge la serviciu

Boli

#boli #odihna #serviciu #semne ca esti bolnav

5 semne ca esti prea bolnav pentru a merge la serviciu

Decizia de a ramane acasa, in pat, atunci cand o boala iti da tarcoale, poate fi dificil de luat, mai ales daca fie si o singura zi de absenta de la job implica neplaceri ulterioare (munca in plus, mai putini bani la salariu etc.). Pentru a fi sigur ca ai luat hotararea potrivita, iata care sunt semnele care iti sugereaza ca esti prea bolnav pentru a merge la serviciu!

1. Te simti usor molesit si lipsit de vlaga

In special daca te confrunti cu o afectiune de sezon, este foarte posibil sa le-o transmiti si colegilor de serviciu daca te prezinti la job. Pentru a-ti cruta colegii de o eventuala contaminare, alege sa stai acasa inca de la primele simptome - boala este mai contagioasa in primele zile, cand inca nu te simti chiar atat de rau, decat atunci cand simptomele devin acute.

2. Ai febra, dar si alte simptome ingrijoratoare

Daca o simpla moleseala nu este suficienta pentru a te tine in casa, atunci fii atent la alte manifestari, mai neplacute, ale bolii. Cea mai comuna este starea febrila - daca te trezesti cu febra, alege sa iti petreci restul zilei in pat, in loc sa mergi la serviciu.

Decizia de a ramane acasa ar trebui sa fie cu atat mai ferma daca, pe langa febra, te confrunti si cu stari de confuzie si ameteli severe, plus stari de voma ori probleme stomacale (diaree).

3. Nu te poti ingriji asa cum trebuie la locul de munca

Un alt semn ca trebuie sa stai acasa macar 1-2 zile este lipsa mijloacelor de a te ingriji in mod corespunzator la job. Mai exact, ar fi indicat sa ramai in pat daca locul tau de munca nu iti permite sa utilizezi toaleta oricat de des este nevoie in timpul programului de lucru, daca nu iti pune la dispozitie mijloacele de a-ti igieniza mainile dupa fiecare stranut sau de a-ti depozita medicamentele, daca implica o activitate fizica solicitanta (in caldura/frig etc.) ori necesitatea de a lua decizii majore (cum este cazul pilotilor si al chirurgilor) etc.

4. Medicatia iti influenteaza negativ capacitatea de munca

Tratamentul medicamentos pentru raceala si gripa iti poate provoca o serie de stari care, pe langa simptomele deja existente ale bolii, iti pot pune in pericol productivitatea la locul de munca. Astfel, te poti confrunta cu somnolenta si incapacitatea de a te concentra, printre altele.

Daca descoperi ca organismul tau reactioneaza astfel la medicatia administrata, este indicat sa ramai acasa, in pat, in loc sa te fortezi sa functionezi - in parametri deloc ideali - la locul de munca.

5. Copiii tai s-au imbolnavit si ei

Daca nu esti singurul membru al familiei afectat de raceala sau o gripa, atunci probabil ar fi mai indicat sa ramai acasa. Copiii transmit cu multa usurinta bolile contagioase - de care, de altfel, sufera mai des decat adultii -, astfel ca este mai mult decat recomandat sa ii ingrijesti acasa, cel putin in primele zile, in loc sa ii trimiti la gradinita sau la scoala.

Dupa ce pericolul contaminarii a trecut, atat tu, cat si copiii tai va puteti intoarce la programul vostru obisnuit, chiar nu v-ati vindecat complet.

Sursa foto: e-health101.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare