Boli

#distrugere densitate osoasa #densitate osoasa #alimente

4 alimente care distrug densitatea osoasa. Renunta acum la ele!

Osteoporoza este una dintre cele mai comune afectiuni in ceea ce priveste afectarea oaselor. Aceasta afecteaza in special persoanele in varsta, dar poate aparea si la persoanele cu varste cuprinse intre 35-50 de ani.

 

Osteoporoza poate fi prevenita prin adoptarea unui stil de viata sanatos. Aceasta boala a oaselor poate fi declansata de anumite alimente, dar si de lipsa miscarii. Prin urmare, o greutate sanatoasa, o alimentatie corecta si miscarea zilnica pot duce la intarzierea sau chiar prevenirea debutului bolii.

Iata care sunt cele patru alimente care previn apariatia osteoporozei:

  1. Bauturile carbogazoase - acestea afecteaza densitatea osoasa. Continutul de zahar din aceste bauturi poate extrage calciul din oase, ceea ce le face mai fragile. De asemenea, acizii continuti de acestea diminueaza capacitatea oaselor de a absorbi calciul, potrivit realitatea.net.
  2. Alcoolul – alcoolul impiedica absorbtia calciului si nutrientilor esentiali, in oase. Totodata, distruge capacitatea organismului de a dezvolta noi tesuturi osoase.
  3. Cofeina – unul dintre principalii vinovati care duc la pierderea osoasa. Fiind un diuretic, cofeina duce la drenarea apei si a nutrientilor esentiali din organism. In plus, cofeina face ca rinichii sa elimine calciul din sange, provocand in cele din urma, pierderea densitatii osoase.
  4. Sarea – consumul exagerat de sare este strans legaat de aparitia osteoporozei, deoarece sare duce la eliminarea calciului din organism. Stiai ca 99% din calciul din organism este situat in oase?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare