Boli

#apa pe stomacul gol #apa calduta #hidratare #apa

3 motive pentru care sa bei apa calduta pe stomacul gol

Apa este vitala. Sitai ca corpul uman contine 70% apa? In plus, inima si organele vitale au nevoie de o buna hidratare pentru a functiona corect.

Multi medici sustin ca hidratarea este esentiala. Ba mai mult acestia, dar si nutritionistii, recomanda consumarea a cel putin unei cani de apa dimineata, pe stomacul gol, la trezire.

Este important insa ca aceasta apa sa fie putin calduta. Nu rece si nu la temperatura camerei. O poti consuma simpla sau cu putina lamaie. Apa calduta, bauta pe stomacul gol are o multime de beneficii pentru organism.  Iata care sunt cele mai importante dintre acestea:

1. Ajuta la detoxifiere si la slabire

O cana de apa calduta, bautata zi de zi, pe stomacul gol, stimuleaza detoxifierea organismului si ajuta la reglarea greutatii. Desigur, nu o sa te ajute sa slabesti in lipsa unei diete sanatoase si nu tine locul dietelor, insa este un ajutor excelent.

2. Amelioreaza crampele menstruale 

Te confrunti cu crampe menstruale? Acestea sunt o obisnuinta in cazul numeroase femei in special in primele zile ale ciclului. Disconfortul este foarte mare, si in unele cazuri, femeile nu isi mai pot desfasura activitatile normale. Daca esti in aceeasi situatie, un pahar de apa calduta pe zi te va ajuta sa scapi de acest disconfort sau sa-l diminuezi foarte mult. Specialistii te sfatuiesc insa sa bei apa incet, cu inghitituri mici, pentru a avea efectul dorit.

3. Ajuta la imbunatatirea digestiei

O cana cu apa calduta, bauta pe stomacul gol ajuta la imbunatatirea digestiei. Apa calda este bine tolerata de stomac si de intestine si ajuta la pregatirea organele pentru a primi alimentele pe care urmeaza sa le consumi, dar ajuta si la o mai buna absorbire a nutrientilor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului