Boli

#durere #durere cronica #terapii alternative #reducerea durerii

10 lucruri care te ajuta sa reduci durerea

Miscarea, alimentatia corecta, activitatile in aer liber sau discutiile cu persoane dragi sunt doar cateva dintre masurile care te vor ajuta sa ameliorezi durerile. Numeroase persoane sufera de dureri cronice, de cap sau spate, care afecteaza activitatile zilnice si interactiunea cu persoanele din jur. Nu lasa durerea sa iti schimbe stilul de viata si invata sa o controlezi.
 

Fa miscare


Atunci cand ai dureri, ultimul lucru la care te gandesti este sa faci miscare. Insa fara miscare vei pierde tonusul muscular, ceea ce face ca durerea sa se acutizeze. Din fericire, chiar si o plimbare scurta prin parc ajuta la ameliorarea durerilor.

In timpul miscarii, organismul elibereaza endorfine, substante produse de creier responsabile cu starea de bine.

De asemenea, poti incerca si exercitii usoare de aerobic, intinderi sau pilates care vor stimula intreg organismul.
 

Respira profund


Pare un lucru atat de firesc, insa multi dintre noi uitam sa respiram profund si sa ne eliberam mintea. Respiratia profunda este una dintre cele mai eficiente tehnici de reducere a stresului. In acest fel organismul va fi mai relaxat, ceea ce duce la ameliorarea durerilor.
 

Evita alcoolul


Pentru a reduce durerile ai nevoie de un somn bun, care sa relaxeze organismul. Chiar daca alcoolul te poate face sa adormi mai repede, somnul nu este odihnitor si te vei trezi adesea peste noapte. Ca urmare, nu vei dormi bine si in plus durerile pot fi mai mari a doua zi de dimineata.
 

Renunta la fumat


Unele persoane se relaxeaza si uita de stres cu ajutorul unei tigari. Ironia este ca fumatul contribuie la acutizarea durerilor. Fumatul incetineste vindecarea, agraveaza circulatia sangelui si mareste riscul de dureri de spate.

Incearca sa reduci la acest viciu sau cel putin sa limitezi numarul de tigari fumate.
 

Mananca echilibrat


Unul dintre modurile prin care poti ajuta organismul sa indeparteze durerile este sa ai o dieta echilibrata. Alimentatia sanatoasa controleaza nivelul de zahar din sange, ajuta la mentinerea unei greutati corporale normale si stimuleaza digestia.

Incearca sa ai o dieta bazata pe cereale integrale, fructe, legume si proteine degresate.
 

Discuta periodic cu medicul


Tine un jurnal in care sa iti notezi toate simptomele pe care le simti, frecventa durerilor si alte lucruri care crezi ca l-ar ajuta pe medic in diagnosticarea si prescrierea unui tratament.
 

Relaxeaza-te


Atunci cand ai grija de starea ta fizica si mentala, vei putea sa faci fata mai usor durerilor. Odihneste-te mai bine, relaxeaza-te, asculta muzica preferata sau citeste o carte. De asemenea, poti merge la masaj sau la spa, la o impachetare cu alge.
 

Distreaza-te


Atunci cand te concentrezi asupra durerii, aceasta devine mai acuta. Este astfel important sa faci si alte lucruri. Inscrie-te la un curs de gatit sau de dans. Implica-te in orice activitati care iti fac placere si nu refuza invitatiile in oras ale prietenilor.

 

Afla totul despre medicamentele tale

 

Atunci cand esti sub tratament, incearca sa afli cat mai multe informatii despre medicamentele pe care le iei. Fii atent la efectele secundare si cauta si alte optiuni. Important este ca medicamentele sa nu iti afecteze starea generala si activitatile zilnice.
 

Cere ajutorul celor dragi


Atunci cand suferi de dureri este foarte important sa ai langa tine persoane dragi, care sa te ajute si sa te incurajezi. Chiar si simplele discutii cu o persoana in prezenta careia te simti relaxat, te vor ajuta sa reduci simptomele neplacute.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare