Bebelusi

#bebelusul tau sughita # sughit bebelus #bebelus

Sughitul la bebelusi. Cauze si ce poti face pentru a-l opri

Copilul tau sughite? Este absolut normal! Vei vedea mai jos mai multe despre cum sa scapi de sughitul nou-nascutului, ce il provoaca si ce trebuie sa faci daca apare in timpul hranirii.

 

Fie ca ai simtit acele sughituri ale bebelusului in timpul sarcinii, fie ca le-ai observat doar de la sosirea micutului pe lume, sughitul nou-nascutului poate fi o surpriza pentru tine si pentru bebelusul tau. Oricat de respingator ar putea fi sughitul bebelusului la inceput, probabil ca te deranjeaza mai mult pe tine decat pe nou-nascutul tau. Acestea fiind spuse, exista cateva trucuri de stiut pentru a tine la distanta aceste spasme zgomotoase.

Cum scapi de sughitul nou-nascutului?

Probabil ca, in calitate de adult, cunosti o duzina de "leacuri" pentru un caz de sughit, dar aceste trucuri nu vor functiona in cazul nou-nascutului tau. Oferirea de apa, de exemplu, poate fi periculoasa pentru bebelusii mai mici de 6 luni. Mai mult decat atat, bebelusii nu-si pot regla inca in mod constient respiratia sau inghitirea asa cum o poate face un adult.

"Rinichii imaturi ai bebelusilor nu pot filtra o multime de apa in mod corespunzator, ceea ce inseamna ca ar putea excreta sodiu impreuna cu apa, ceea ce duce la somnolenta, letargie si convulsii", avertizeaza medicul Kyle Monk, un pediatru certificat la Cedars-Sinai Medical Center.

Deci, care este cel mai bun mod de a face fata sughitului unui nou-nascut? Astepteapta sa treaca. Daca te ingrijoreaza faptul ca sughitul bebelusului tau il deranjeaza, poti incerca sa-l hranesti sau sa-i oferi vo suzeta, ceea ce ar putea potoli sughitul.

Unii parinti considera ca administrarea de apa minerala ajuta. Apa minerala este un supliment lichid fara prescriptie medicala din bicarbonat de sodiu si plante care poate ajuta la ameliorarea gazelor si a problemelor de burtica ale bebelusului.

Cum sa opresti sughitul nou-nascutului in timpul hranirii

Daca observi ca bebelusul tau are sughit mai frecvent in timpul alaptarii sau al hranirii cu biberonul, exista cateva trucuri pe care le poti incerca:

Ia o pauza. O schimbare de pozitie, un ragait sau chiar si o mica relaxare pot ajuta la calmarea sughitului. Daca, dupa cateva minute, sughitul bebelusului tau nu s-a calmat, hranirea din nou a bebelusului tau il poate calma.

Schimba-ti rutina. Daca bebelusul tau sughita frecvent, incearca sa il hranesti cu cantitati mai mici, la intervale mai frecvente, ceea ce il poate ajuta sa nu inghita atat de mult aer in timpul fiecarui moment de hranire.

Incearca o noua pozitie. Potrivit specialistilor, o pozitie noua, tinerea bebelusului un pic mai mult pe verticala ar putea ajuta. Motivul: micutul tau nu va sta atat de intins si ar putea inghiti mai putin aer in timp ce inghite.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in