Bebelusi

#sat virtual #momsi #mamici #aplicatie

Momsi: satul virtual de care fiecare mama are nevoie - aplicatia ajuta mamele sa se cunoasca si sa se sprijine reciproc -

Mamele au de acum la dispozitie o noua aplicatie, creata special pentru ele. Momsi este prima aplicatie romaneasca dedicata exclusiv mamelor, care faciliteaza crearea de micro-comunitati in functie de proximitate si incurajeaza interactiunile in viata reala.

Problemele principale pe care le resimt mamele sunt izolarea si lipsa de sprijin in viata de zi cu zi, iar aplicatia vine in intampinarea acestor provocari. Concret, mamele seteaza in aplicatie locul in care se afla si varsta copilului, iar aplicatia le ofera sugestii de alte mame din apropiere, cu copii de varsta similara si interese comune. Fiecare utilizatoare a aplicatiei poate invita alte mame in propriul sat virtual si astfel va putea gasi ajutor rapid in situatii de urgenta, va putea organiza iesiri la o cafea sau intalniri de joaca pentru copii si va putea vinde sau cumpara produse de la alte mame, pentru ele sau copiii lor, prin market place-ul din aplicatie.

„Misiunea noastra este sa transformam modul in care ne raportam la maternitate: sa facilitam sprijinul de care mamele au nevoie in viata de zi cu zi, sa le ajutam sa iasa din izolarea si rutina zilnica, sa le salvam timp, energie si bani.”,  spune Ionut Turlea, fondator si CEO.

Aplicatia este gratuita, nu contine reclame, poate fi descarcata de aici https://www.momsi.app/ si este disponibila in Romania, Polonia, Ucraina, Ungaria, Slovacia si Republica Moldova.

„Razboiul din Ucraina si faptul ca 80-90% dintre refugiati sunt mame cu copii au fost argumente pentru noi sa lansam aplicatia in toate aceste tari care au granita cu Ucraina, astfel incat mamelor refugiate sa le fie mai usor sa se gaseasca reciproc in tarile in care au ajuns si sa primeasca ajutorul de care au nevoie.”, spune Ionut Turlea.

Principalele dificultati cu care se confrunta mamele si pe care incercam sa le preintampinam

1. Izolarea si lipsa sprijinului

Odata cu venirea copilului lor, mamele se confrunta de obicei cu o perioada de izolare, incercand sa se adapteze la noua lor viata. Multe dintre ele nu au un sistem de sprijin de incredere, neputand sa se bazeze pe ajutorul familiei, prietenilor sau altor mame.

2. Mama-perfecta

Idealul de mama-perfecta, presiunea sociala asupra unei bune educatii parentale impreuna cu lipsa de discutii despre nevoile actuale ale parintilor si asteptarile generale de a performa intotdeauna la un nivel inalt ca femeie, mama si profesionist - toate fac ca mamelor sa le fie greu sa recunoasca ca sunt suficient de bune.

3. Presiunea social media

Produsele sociale actuale tin mamele „captive” in aplicatii si creeaza dependente si temeri nesanatoase. Adesea ajung sa fie o gaura neagra in care pierzi enorm de mult timp. In plus, mamele sunt adesea judecate si criticate atunci cand isi expun parerile.

Manifestul Momsi

1.   Confidentialitatea datelor

Suntem vehementi in privinta confidentialitatii datelor. Datele tale raman datele tale. Nu le impartasim cu terte parti. Fara reclame.

2.   Foloseste-o doar cand ai nevoie

Aplicatiile si produsele digitale sunt menite sa ne ajute, nefiind centrul vietii cuiva. Momsi este acolo cand ai nevoie si te asteapta cand nu ai nevoie.

3.   Nicio mama singura

Se zice ca e nevoie de un sat sa cresti un copil. Ne dorim ca Momsi sa fie locul in care fiecare mama sa isi creeze propriul sat, care sa o ajute sa isi creasca copilul.

Povestea Momsi

„Am fost acolo cand s-a nascut fiica noastra si aproape am lesinat in sala de nasteri.

Ca tata care a stat acasa in concediu de paternitate doi ani, am asistat direct la durerile, anxietatile si izolarea pe care mamele le simt imediat dupa ce copilul vine pe lume, spre deosebire de majoritatea tatilor care, din pacate si de obicei, trebuie sa se intoarca la munca imediat dupa.

Am avut norocul sa fiu alaturi de ele la fiecare pas. A fost si greu, si frumos. Abia atunci am inteles ca meseria de mama este cea mai grea munca din intreaga lume. Am fost imediat expus la toate provocarile prin care trece o proaspata mama.

La trei luni de la nastere, sotia mea a trebuit sa urmeze un tratament si nu a mai putut alapta pentru o scurta perioada. A fost reticenta sa-i dea fiicei noastre lapte praf.

Din fericire, cu putin timp inainte de eveniment, am intalnit o vecina, tot mama, care a fost deschisa sa imparta cu noi o parte din laptele ei matern pe care il avea colectat si depozitat.

Atunci am inceput sa ma intreb: ce ar trebui sa faca proaspetele mame atunci cand au o urgenta si nu este nimeni prin preajma care sa dea o mana de ajutor? La cine ar trebui sa apeleze? De la cine e mai probabil sa primeasca ajutor, daca nu tot de la o mama, din apropiere?

Asa a luat nastere Momsi.

Izolarea pe care o simti ca proaspata mama este reala si foarte dureroasa. La fel este si lipsa unui grup de sprijin concentrat pe interactiunile din viata reala si ajutor reciproc.”, a povestit Ionut Turlea, fondator si CEO Momsi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in