Bebelusi

#sa stea pe burta #bebelusul #bebe #burta

De ce este important ca bebelusul sa stea pe burta?

Majoritatea proaspetilor parinti nu se simt tocmai increzatori cand vine vorba de asezarea bebelusului lor pe burtica, considerand ca este o pozitie care produce disconfort si care le poate deranja micutul pana la un episod de plansete care pare ca nu se mai opreste. Deoarece aceasta pozitie, intr-adevar, provoaca un mic disconfort, exista modalitati prin care se poate diminua semnificativ cantitatea de disconfort resimtita de bebelus. In primul rand, trebuie subliniat faptul ca bebelusul nu trebuie sa stea pe burtica minute in sir, iar aceasta activitate nu trebuie sa aiba loc pe podea, ci se poate desfasura intr-un loc cat mai confortabil.

De ce este important ca bebelusul sa stea pe burtica?

Statul pe burtica indeplineste mai multe scopuri. Principalul scop este acela de a intari partea superioara a corpului bebelusului, dar si de a-i oferi spatelui o mica pauza. In ceea ce priveste locul unde va puteti pune bebelusul pe burtica, bineinteles ca il puteti pune pe podea dupa ce ati asezat in prealabil o saltea moale. La fel de bine, il puteti aseza pe burtica in propria poala sau pe propriile brate in timp ce stati in picioare intr-o pozitie usor inclinata. Obiectivul este acela ca bebelusul sa isi ridice capul in timp ce sta pe burtica. Va puteti astepta la un mic scancet in timp ce micutul depune tot acest efort. Este ceva normal, deoarece si noi, adultii, scancim sau producem un oarecare zgomot atunci cand ridicam un scaun mai greu. Atunci cand observati ca bebelusul devine cu adevarat nervos, frustrat sau nerabdator, este timpul sa il ridicati si sa il asezati in pozitia sa obisnuita.

Cum puteti transforma timpul petrecut pe burtica intr-o activitate placuta?

Cu cat bebelusul practica mai mult statul pe burtica, cu atat mai repede se va obisnui cu aceasta pozitie si chiar se va bucura sa priveasca tot ceea ce il inconjoara din aceasta perspectiva. Pentru a-i incuraja rezistenta si pentru a-i prelungi timpul de stat pe burtica, puteti sa configurati zona cu o oglinda, deoarece bebelusului ii va placea sa vada ce anume se reflecta in oglinda. Daca la inceput este recomandat ca bebelusul sa stea pe burtica doar 5-10 secunde, cu timpul va incepe sa stea minute in sir. In afara de o oglinda, mai puteti diversifica aceasta activitate cu o zornaitoare. Gasiti o varietate de zornaitoare in magazinul caruselulcuvise.ro, precum si alte tipuri de jucarii senzoriale potrivite pentru bebelusi.

Asezati bebelusul pe un covoras de joaca sau pe o patura si oferiti-i zornaitoarea pentru a-i incuraja explorarea senzoriala. Cel mai recomandat este sa puneti zornaitoarea in mana nou-nascutului, astfel incat micutul sa poata experimenta textura. In aceasta etapa, strangerea este involuntara, asa ca nu poate controla cat de tare strange zornaitoarea sau cand o scapa din mana. De-a lungul timpului, va duce zornaitoarea la gura, ceea ce este absolut firesc. Buzele si limba bebelusului sunt bogate in terminatii nervoase, asa ca a duce o jucarie la gura reprezinta o modalitate grozava de a o explora pe indelete.

FOTO: unplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Servicii pentru acasa

Cauta
in