Astrologie

#zeitate greceasca #predictii #zodii #horoscop #zei greci

Ce zeitate iti guverneaza zodia? Afrodita, Artemis, Zeus sau Hera? Afla acum!

Poate nu stiai insa mitologia greaca este esentiala pentru studierea astrologiei. Astrologia este plina de componente mitologice si, din acest motiv, vei afla mai jos detalii despre atributele unice ale zeitei tale zodiacale. 

 

Berbec - Ares, Zeul Razboiului - In mitologia greaca, Ares este fiul lui Zeus si al Herei. El este zeul razboiului, reprezentand aspectele violente si fizice ale bataliei. Nativii Berbec sunt deseori neimblanziti, foarte pasionati si renumiti pentru faptul ca sunt agresivi fizic. Acest semn cardinal de foc este pe cat de indraznet, pe atat de cumpatat este atunci cand este inspirat. 

Taur: Afrodita - zeita iubirii si a frumusetii - Afrodita, zeita iubirii si frumusetii sexuale,  s-a nascut din spuma alba produsa de organele genitale taiate ale lui Uranus, dupa ce fiul sau Cronos le-a aruncat in mare. Nu este o coincidenta ca cei nascuti sub aceasta zodie sunt binecuvantati cu priviri superbe si dragoste care se rasfata in placerile vietii.

Gemeni: Atena, zeita intelepciunii si a victoriei militare - Atena este o zeita cu mai multe fatete, care reprezinta intelepciunea, curajul, inspiratia, matematica, puterea, strategia. Nativii Gemeni reprezinta un semn zodiacal foarte incarcat mental. La fel ca Gemenii, aceasta zeita este si un cameleon intelectual.

Rac - Artemis, zeita lunii si a salbaticiei - Artemis este zeita lunii, a vanatorii si a virginitatii. Ea este protectorul copiilor mici si o vindecatoare pentru femei si este descrisa ca o vanatoare care poarta un arc si sageti. Racul, la randul sau, este condus de luna plina de compasiune, intuitiva si in continua schimbare.

Leu - Apollo, zeul soarelui si al luminii - Apollo este cunoscut ca  zeul soarelui, al luminii, al muzicii, al poeziei si al cunoasterii. Mitologia spune ca Apollo era cunoscut pentru ca a distrat Olimpul cu melodii jucate pe lira sa de aur. Daca ai prieteni apropiati, in zodia acestui semn de foc, iti dai seama imediat ca Leul este animatorul zodiacului.

Fecioara - Demeter, zeita cerealelor si a agriculturii - este zeita recoltei si a fertilitatii pamantului. Traditia antica spune ca ea a dezvaluit arta de a cultiva si folosi porumb intregii omeniri. Fecioara, semn de pamant mutabil, se bucura de detaliile complicate si de procesul unei lucrari bine facute.  Zeita Demeter este o reprezentare pura a fertilitatii si recoltei Fecioarei.

Balanta - Hera, zeita femeilor si a casatoriei - Hera este cunoscuta drept zeita casatoriei si a nasterii. La fel ca si Balanta, care este in cautarea armoniei, zeita Hera este o reprezentare a dreptatii si a relatiilor.

Scorpion - Kali, zeita mortii si a sexualitatii - Kali este una dintre cele mai complexe zeite din religia hindusa. Ea este cunoscuta ca zeita mortii si a sexualitatii, deoarece aduce transformare ego-ului cuiva. Acesta se imperecheaza bine cu Scorpionul, semnul zodiacal al creatiei si distrugerii.

Sagetator - Zeus, zeul cerului si al tunetului - se spune despre Zeus ca a demascat mincinosii, pentru ca era pastratorul juramintelor. Nu poti obtine mult mai mult Sagetator decat atat. Este condus de Jupiter, planeta adevarului si a abundentei.

Capricorn -  Persefona, zeita recoltei si regina lumii intunecate. Ea a fost fiica lui Demeter si regina lumii intunecate. Ea este adesea descrisa ca o tanara zeita tinand snopuri de cereale si o torta in flacari.  Multitudinea de conflicte interioare sunt interente experientei de a fi un Capricorn.

Varsator - Prometeu, zeul gandirii si al omenirii - La fel ca si semnul Varsator,  zeul Prometeu era oarecum un rebel si un vizionar.

Pesti - Ishtar, zeita fertilitatii si a iubirii universale - acesta este misterios si cameleonic. Uneori Oshtar este denumita zeita fertilitatii. Energia lui Ishtar este mutabila si contradictorie, ceea ce este similar cu fortele opuse ale arhetipului zodiacal al Pestilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din astrologie-zodii

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro