Animale de companie

#vaca #testoase #vaca de mare

Vacile de mare mor de foame

Vacile de mare din Australia sunt pe cale de disparitie iar singura lor sursa de hrana, iarba marina, a fost distrusa de evenimentele meteo extreme. Pana acum, 100 de exemplare ale vacilor de mare au murit din cauza lipsei hranei si mult mai multe sunt pe cale sa aiba aceeasi soarta.



Mai mult de 1.500 de kilometri din linia de coasta australiana au fost afectate de ploile torentiale si furtunile din acest an. Habitatul mai multor animalute a fost afectat de disparitiei hranei de baza, iarba marina. Iarba de mare are nevoie de doi pana la trei ani sa se refaca, iar asta doar in cazul in care nu exista evenimente meteorologice extreme.

Numeroase exemplare de vaci de mare au murit pentru ca nu au cu ce se hrani. De asemenea, foametea submarina afecteaza si testoasele, sute de exemplare decedate fiind gasite pe coasta australiana. Cele doua specii sunt nevoite sa-si paraseasca arealul natural si sa plece in cautarea hranei, lucru ce le face mult mai vulnerabile la boli.

Pe langa dezvoltarea industriala si a climei in schimbare, pescarii locali reprezinta a alta amenintare pentru aceasta specie pe cale de disparitie. Luna viitoare vor fi lansate campanii pentru a modifica legile Australiei care le permit oamenilor pescuirea vacilor de mare si a testoaselor intr-un mod necontrolat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare