Animale de companie

#pisica #ingrijire pisica #pisica abandonata

Ingrijirea unei pisici abandonate

Ai gasit o pisica pe strada si te-ai decis sa o iei acasa si sa ai grija de ea? Indiferent ca aceasta este un biet pui sau o pisica batrana, are nevoie de o atentie speciala din partea ta. Cauta semnele de boala, ofera-i tot sprijinul tau si eventual gaseste-i un nou stapan.



Ce sa faci daca este un pui de pisica


Daca pisica este atat de mica inca nici nu se poate hrani singura, este absolut necesar sa ii gasesti o alta pisica cu pui, care sa alapteze. Daca totusi acest lucru nu este posibil, poti incerca sa hranesti pisoiul cu lapte de vaca (sarac in grasimi) cu ajutorul unui mini biberon sau cu o seringa de dimensiuni mici. Doar asa puiul are sanse de supravietuire.


Verifica prezenta unor paraziti externi


O pisica abandonata cu siguranta a stat prin iarba, de unde probabil a luat purici sau chiar capuse. Pentru ca nu iti doresti astfel de paraziti in locuinta ta, verifica foarte atent pielea si blana pisicii. Capusele pot fi smulse cu ajutorul unei pensete (pe care o arunci ulterior), iar in cazul puricilor, nu poti decat sa mergi la pet-shop si sa ceri o solutie speciala care va omori instant toate insectele.

In acelasi timp, este indicat sa faci pisicii o baie cu sampon special sau cu sapun lichi pentru bebelusi sau cel putin pentru piele sensibila . Astfel, eviti riscul ca felina sa iti murdareasca locuinta.


Du pisica la veterinar


Controlul pe care i-l faci tu acasa nu este suficient pentru a descoperi daca pisica sufera de anumite afectiuni. In schimb, veterinarul va sti cu exactitate ce trebuie sa verifice, carora aspecte sa acorde atentie si ce tratament sa recomande in situatia unei posibile boli.


Gaseste-i un camin


In cazul in care nu vrei sau nu poti sa pastrezi pisica, incearca sa ii gasesti un camin. Fa-i cateva poze si trimite-le prietenilor pe mail. Mai mult decat atat, ii poti ruga pe acestia sa puna anuntul pe conturile lor de socializare, imediat dupa ce faci si tu acest lucru.

De asemenea, ii poti intreba pe vecini sau pe colegii de munca daca nu vor o pisica draguta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea