Animale de companie

#paraziti caine #catel sanatos #cumparare caine #caine sanatos

Cum sa cumperi un catel sanatos

In momentul in care decizi sa iti cumperi un catel, trebuie sa acorzi atentie anumitor aspecte. In momentul in care mergi la pet-shop sau iei animalutul de la un crescator cu experienta, este bine sa te uiti dupa anumite semne care indica ca patrupedul nu se afla intr-o stare perfecta de sanatate.


secretii nazale sau oculare


Un catel care are secretii nazale galbene sau verzui poate suferi de diverse boli, insa in mod sigur are o infectie undeva la nivelul cailor respiratorii, motiv pentru care nu doar ca nu ar trebui sa il cumperi, ci si sa ii atragi atentia vanzatorului pentru a lua masuri in acest sens.

 

Eczeme la nivelul pielii sau probleme ale blanii


Blana unui caine sanatos trebuie sa fie lucioasa, curata si in perfecta stare. Semnele de cadere sau naparlire , mai ales la o varsta frageda pot fi simptome ale unor boli precum: herpes, raie , alergii sau o afectiune tiroidiana. Unele dintre aceste afectiuni sunt usor de tratat, insa unele au nevoie de tratament pe termen lung . In plus, este foarte posibil ca unele din acestea sa fie transmisibile de la caine la om.
 

Paraziti in scaunul cainelui


Unii paraziti sunt vizibili in materiile fecale ale patrupezilor, asa ca daca observi asemenea lucruri, ar fi bine sa te indrepti catre un alt magazin deoarece inseamna ca animalele nu au fost deparazitate, in ciuda faptului ca acesti comercianti sunt obligati prin lege sa se ocupe de acest aspect.

De asemenea, urmeze de sange din fecale pot reprezenta un semn de boala netratata.
 

Lipsa de energie


Cainii, in special atunci cand sunt pui, ar trebui sa fie foarte energici si jucausi. Daca totusi animalutul ales de tine pare lipsit de vlaga si nu raspunde atunci cand este chemat, poate suferi de o boala. Veterinarii sustin ca multe dintre bolile care duc la aparitia lipsei de energie sunt destul de grave.

Sfat! Atunci cand cumperi un caine, comerciantul este obligat sa iti inmaneze certificatul de sanatate al cainelui in care trebuie specificate toate vaccinurile si tratamentele aplicate acestuia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare