Animale de companie

#lapte #animale #vaci

Vaci modificate genetic pentru a da lapte uman

Oamenii de stiinta chinezi sustin ca au creat vaci modificate genetic, care pot produce lapte asemanator cu cel uman. Astfel, cercetatorii chinezi au introdus gene umane in 300 de vaci pentru a reproduce calitatea laptelui matern.

Oamenii de stiinta sustin ca laptele obtinut de ei contine nutrienti care intaresc sistemul imunitar al copiilor si ii protejeaza de infectii. Ei spera sa convinga producatorii de lapte, dar si protectia animalelor sa permita comercializarea laptelui de vaca "umanizat" in magazine.

Demersurile lor sunt insa constestate de numerosi critici care sustin se indoiesc de siguranta laptelui provenit de la animale modificate genetic, precum si efectul mutatiei asupra acestuia, potrivit telegraph.co.uk.
Coordonatorul studiului, profesorul Ning Li, sustine insa ca laptele modificat genetic este la fel de bun de baut precum cel natural de vaca.

In plus, in timp ce laptele de vaca obisnuit nu este potrivit pentru bebelusi pentru ca pooate crea problem de absorbtie si digestie, cel modificat genetic contine cantitati potrivite de nutrient pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor.
De asemenea, profesorul a adaugat ca momentan cercetarile continua si ca oamenii de stiinta si-au propus ca in zece ani laptele modificat genetic sa se comercializeze in magazinele din intreaga lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului