Animale de companie

Curiozitati despre diverse animalute foarte populare

Stiai ca un pui de elefant cantareste la nastere circa 100 kg? Sau ca elefantii sunt singurele animale din lume care au patru genunchi si care nu pot sa sara? Dar ca leul este singura felina mare care poate toarce? Iata si alte lucruri pe care nu le stiai despre animalute cu care esti cel mai probabil familiar.


1 Pinguinii nu au nevoie niciodata de apa proaspata. Si acest lucru pentru ca aceste animalute au glande speciale in interiorul organismului care filtreaza apa, separand sarea si potolindu-le setea.

Sursa foto: www.thedailygreen.com


2 Chiar daca tantarii par foarte firavi si neajutorati sunt extrem de rezistenti. Ei au supravietuit la multe catastrofe naturale iar unii oameni de stiinta sunt de parere ca acestia vietuiesc inca de pe vremea dinozaurilor.


3 Scorpionii pot sa supravietuiasca un an de zile fara hrana si timp de circa 3 saptamani daca sunt captivi intr-un frigider. Un alt lucru interesant despre acestia este ca pielea lor devine stralucitoare atunci cand este expusa la raze UV.

Sursa foto: www.animalmakers.com

4
Sobolanii mesteca incontinuu diverse obiecte, fie ca le este sau nu foame. Si asta pentru a stopa cresterea dintilor inferiori. Daca nu ar roade mereu cate ceva, dintii inferiori s-ar dezvolta foarte mult si le-ar provoca leziuni in interiorul gurii, fapt care ar putea duce la uciderea lor.


5 Limba unei balene albastre este mai grea decat a unui elefant adult. Balenele albastre sunt cele mai galagioase animalute oceanice. Un alt lucru interesant este acela ca sunt mamiferele cu cel mai scazut puls de pe planeta, de circa 9 batai pe minut.

Sursa foto: www.zmescience.com


6 Atunci cand dorm, delfinii tin un ochi deschis pentru a fi pe faza in caz de pericol. O alta curiozitate despre delfini este aceea ca, atunci cand unul dintre ei este ranit isi va chema in ajutor un seaman. La nevoie, acesta din urma il va ajuta pe cel ranit sa se mentina la suprafata apei pentru a putea respira.


7 Cameleonii isi schimba culoarea pentru a se camufla in caz de pericol insa nu toata lumea stie ca acestia procedeaza la fel in functie de starea de spirit pe care o au. Astfel, in momentul in care sunt tristi sau le este foame cameleonii isi vor schimba nuanta pielii.


Sursa foto: www.macgeneration.com

8 Elefantii sunt cele mai populare animalute din intreaga lume, urme ale existentei lor fiind gasite aproape in fiecare tara. Nu toata lumea stie ca acestia sunt printre cele mai destepte animalute din lume, creierul lor avand o greutate de circa 5 kg. De asemenea, o alta curiozitate este aceea ca, desi pare ca se deplaseaza foarte greoi, elefantii circula cam 100 km/zi in salbaticie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea