Animale de companie

#pisica canicula #protejare pisica #pisica #canicula

Urmeaza zile de foc. Cum sa-ti protejezi pisica de canicula daca nu ai aparat de aer conditionat

Cu temperaturile care vor atinge pana la 40 de grade Celsius in urmatoarele zile, canicula poate fi o provocare atat pentru noi, cat si pentru animalele noastre de companie.

 

Temperaturile ridicate si canicula pot fi un adevarat test pentru sanatatea si confortul pisicilor. Daca nu dispui de un aparat de aer conditionat pentru a mentine temperatura in casa la un nivel confortabil, nu te ingrijora. Exista masuri simple si eficiente pe care le poti lua pentru a-ti proteja pisica de caldura excesiva si pentru a-i oferi un mediu racoros si sigur. Iata cateva sfaturi pentru a-ti ajuta pisica sa faca fata caniculei in mod sanatos.

Creeaza un loc racoros in casa

In cazul in care nu ai aparat de aer conditionat, asigura-te ca ai un loc racoros in casa unde pisica sa se poata retrage in timpul zilelor calduroase. Alege o camera bine ventilata si umbrita sau poti crea un colt special pentru ea, cu un pat sau o perna intr-un loc racoros si linistit. Poti folosi si un ventilator sau un umidificator pentru a mentine aerul mai racoros.

Asigura-te ca pisica este hidratata

Asigura-te ca pisica are intotdeauna acces la apa proaspata si racoroasa. In zilele calduroase, poate fi necesar sa schimbi apa mai des, pentru a-i oferi o sursa constanta de hidratare. De asemenea, poti incerca sa adaugi cuburi de gheata in bolul de apa pentru a mentine lichidul mai racoros.

Evita expunerea la soare si caldura

In timpul zilelor toride, incearca sa limitezi expunerea pisicii la soare si caldura excesiva. Trage jaluzelel si fa intuneric in casa pentru a pastra racoarea in interior. De asemenea, evita sa lasi pisica pe balcon in timpul zilei. 

Asigura un mediu cu o umiditate optima

Umiditatea joaca un rol important in racorirea organismului. Medicii recomanda o umiditate de 60% in interiorul locuintei. Acest lucru este valabil si pentru sanatatea pisicii. Daca nu ai aparat de aer conditionat, poti incerca sa cresti nivelul de umiditate in casa prin folosirea unui umidificator sau prin plasarea unor vase cu apa in diferite colturi ale camerei. Acest lucru va ajuta la mentinerea unui mediu mai racoros.

Periaza-i blana zilnic

Perierea blanii pisicii in mod regulat poate ajuta la inlaturarea firelor de par moarte si a excesului de blana, permitandu-i sa respire mai bine si sa se racoreasca mai usor. Acest lucru este deosebit de important in perioadele caniculare.

Ofera-i modalitati de racorire

Poti oferi pisicii tale modalitati de racorire, cum ar fi tavite cu apa rece in care sa poata sa-si scufunde labele sau paturi umede pe care sa se intinda pentru a se racori.

Fii atent la semnele de supraincalzire

Cunoasterea semnelor de supraincalzire este cruciala pentru a putea interveni in timp util. Daca observi ca pisica ta prezinta simptome precum jadet excesiv, respiratie rapida si scurta, gingii rosii sau paloare, insotite de slabiciune si letargie, poate fi vorba de o problema legata de caldura. Consulta imediat un veterinar in astfel de situatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului