Animale de companie

#caini #rase #inteligenta animalelor

Topul celor mai inteligente rase de caini

Inca din cele mai vechi timpuri cainii sunt considerati a fi cele mai inteligente animale de companie. Stiai insa ca nivelul de inteligenta al cainilor difera de la o rasa la alta? Iata un top al celor mai inteligenti caini.

 

1 Border Collie

 

Border Collie sunt caini care au in permanenta nevoie de stimulare mentala. Pentru a fi fericiti acestia trebuie sa aiba in permanenta o ocupatie. Border Collie nu sunt caini potriviti pentru persoanele ocupate, deoarece pot deveni distructivi daca sunt lasati singuri acasa. Au nevoie in permanenta de compania omului si multe exercitii fizice.

 

2 Poodle

 

Cainii din rasa Poodle sunt foarte inteligenti si sunt usor de dresat. Acestia adora compania oamenilor si nu le place sa fie lasati singuri acasa. In ciuda aparentelor dragalase cainii din aceasta rasa pot fi dresati si folositi pentru vanatoare.

 

3 Ciobanesc German

 

Cainii din rasa Ciobanesc German sunt inteligenti, curajosi si au un puternic instinct de a proteja persoanele din jur. Daca sunt antrenati inca din primele luni de viata pot fi caini foarte buni pentru familiile cu copii. Acesti caini au in permanenta nevoie de exercitii fizice regulate si stimulare mentala pentru a nu se plictisi.

 

4 Golden Retriever

 

Cainii din rasa Golden Retiever sunt foarte populari datorita loialitatii, afectiunii si elegantei de care dau dovada. Acesti caini sunt si inteligenti si usor de antrenat. Se poarta exemplar cu copii, cu membrii familiei dar si cu alte animale de companie si nu ezita sa-i apere in caz de pericol. Acesti caini pot fi invatati cu usurinta diverse trucuri.

 

5 Doberman Pinscher

 

In ciuda faptului ca sunt recunoscuti ca fiind agresivi, cainii din rasa Doberman Pinscher sunt caini inteligenti si loiali stapanilor. Desi acestia tind sa fie dominanti cu persoanele din jur, comportamentul lor poate fi modificat daca se apeleaza la un dresaj profesionist inca din primele luni de viata. Acesti caini au nevoie in permanenta de atentie si stimulare mentala, in caz contrar isi pot schimba comportamentul, devenind agresivi.

 

6 Ciobanesc de Shetland

 

Ciobanestii de Shetland sunt caini foarte inteligenti. Acesti caini au fost crescuti original pentru pazirea turmelor de oi si vaci, deoarece erau usor de dresat pentru aceste activitati. Acesti caini pot fi precauti in preajma strainilor si a copiilor, insa sunt foarte afectuosi cu membrii familiei din care fac parte. Cainii din aceasta rasa cersesc adesea atentia membrilor familiei si le place sa stea in preajma lor.

 

7 Labrador Retriever

 

Cainii din rasa Labrador Retriever sunt foarte loiali stapanilor, rabdatori si gentili. Acestia pot fi usor de dresat si le face placere sa fie invatati diverse trucruri sau diverse „treburi” in casa, precum adusul diferitelor obiecte. Au nevoie in permanenta de miscare si afectiune din partea familiei.

 

8 Papillon

 

In ciuda faptului ca par foarte draguti, cainii din aceasta rasa sunt destul de incapatanati, posesivi si uneori chiar agresivi. Cu toate acestea, Papillon sunt caini inteligenti si usor de dresat. In urma dresarii, comportamentul acestora poate fi modificat devenind bune animale de companie. Daca li se acorda suficenta atentie pot fi foarte afectuosi cu membrii familiei.

 

9 Rottweiler

 

Pe listele expertilor acesti caini au reputatia unor caini agresivi. Cu toate acestea cainii din rasa Rottweiler sunt foarte inteligenti si usor de dresat, ajungand a fi bune animale de companie. Cainii din aceasta rasa nu numai ca sunt inteligenti insa sunt si extrem de curajosi, acestia putand fi folositi cu succes pentru pazirea casei si/sau a curtii.

 

10 Cainele de cireada Australian

 

Cainii din aceasta rasa sunt extrem de activi. Acestia au nevoie atat de exercitii fizice cat si exercitii intelectuale regulate. Sunt caini usor de dresat, fiind foarte atenti la stapana sau antrenor. De asemenea, au capacitatea de a retine foarte usor comenzile. Acesti caini sunt foarte protectivi cu familia si teritoriul in care sunt tinuti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea