Animale de companie

#decorare #acvariu #pesti

Cum sa decorezi un acvariu marin

In cazul in care iti doresti un acvariu marin cu pesti colorati si dinamici, este bine sa ai in vedere si decorarea acvariului. Deoarece exista foarte multe modalitati de a decora un acvariu marin, este foarte important sa o alegi pe cea potrivita stilului tau, dar sa tii cont si de nevoile pestilor pe care doresti sa-i achizitionezi.

 

1 Alegerea substratului

 

In general, in acvariile marine se folosc substratele formate din argonit sau din calcialith. Acestea pot fi gasite atat sub forma de pietris cat si sub forma de nisip. Acestea pot fi folosite atat individual, cat si combinate in proportii variabile. Substratul nu trebuie sa fie mai inalt de 3-3,5 cm. Ambele substraturi sunt deschise la culoare si vor da luminozitate acvariului.

Argonitul este recomandat in special pentru acvariile mari, cu multi corali, deoarece ajuta la calcifierea acestora. Acest lucru este posibil, deoarece la un pH mai mare de 8.0 argonitul se dizolva treptat eliberand minerale benefice pentru acestia dar si pentru pestii din acvariu.

Calcilithul insa este de evitat in cazul incepatorilor in ale acvaristicii marine. Daca pH-ul apei scade sub valoarea normala (8.0) acesta incepe sa se dizolve eliberand substante care in cantitati mari pot fi daunatoare pestilor.

ATENTIE! Inainte de a pune substratul in acvariu (indiferent pentru ce tip de substrat optezi) este indicat sa-l speli. In caz contrar particulele de praf din acesta vor murdari apa din acvariu. Spalarea substratului se poate face astfel: mai intai se va clati cu apa dulce decantata, pana in momentul in care aceasta nu va mai fi murdara. Apoi, ultima clatire se va face cu apa sarata pentru a mentine salinitatea apei din acvariu.

Acelasi lucru se va face si in cazul in care doresti schimbarea sau completarea substratului deja existent in acvariu.

 

2 Alegerea elementelor decorative

 

Pietre

Sursa: www.anythingsaltwater.com

Incepe crearea micului recif prin adaugarea de pietre intr-un colt al acvariului, care sa constituie baza recifului. Pietrele se vor aseza in acvariu inainte de adaugarea substratului, pentru un plus de stabilitate.

Este indicat sa optezi pentru pietrele vii , care se gasesc in magazinele de specialitate. Spre deosebire de pietrele normale, acestea contin microorganisme benefice acvariului.

Cand cumperi pietre vii asigura -te ca au fost tinute in permanenta in apa, deoarece, in caz contrar, microorganismele din acestea vor muri. De asemenea, nu cumpara pietre care au un miros neplacut deoarece acestea nu au fost curatate inca de micoorganisme, care nu au avut timp sa se formeze.

Nu spala pietrele inainte de a le pune in acvariu, deoarece vei indeparta si microorganismele care se afla pe acestea. Aceste microorganisme sunt benefice pentru acvariu.

 

Corali

Sursa: www.marine-corals.co.uk

Dupa formara bazei din pietre vii adauga corali. Coralii pot fi gasiti in magazinele de specialitate in variate forme si culori. Pentru a nu crea o nota discordanta opteaza pentru alegerea coralilor in culori calde sau reci. Este indicat sa eviti amestecarea acestora. De asemenea, cand alegi coralii gandeste-te si la pestii pe care doresti sa-i gazduiesti in acvariu. Este indicat ca acestia sa nu aiba aceleasi culori precum coralii pentru a fi mai usor de observat.

 

Anemone

Sursa: www.about.com

Anemonele sunt animale marine care stau fixate pe stanci sau pe corali. Gura acestora este inconjurata de tentacule viu colorate, dandu-le aspectul unei plante. Din aceasta cauza multe persoane cred ca anemonele sunt plante marine.
 

Anemonele pot fi tinute doar in acvariile cu pesti Clovn sau pesti Dascyllus Trimaculatus.


In cazul in care tii anemonele intr-un acvariu cu alti pesti, acestia pot fi mancati de anemone. Acestea se hranesc cu pesti vii si cu microoganisme din apa.

 

Alte elemente decorative

Sursa: www.radiofence.com

In cazul unui acvariu incapator pe langa crearea unui mic recif de corali poti adauga si alte elemente decorative precum un cufar, o corabie scufundata, un mic castel etc. De asemenea, mai poti adauga in coltul opus recifului de corali, doua-trei alege marine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului