Animale de companie

#caini #comportament agresiv #comportament caini #agrisivitate caini

Studiu: Agresivitatea brusca si necontrolata a cainilor, cauzata de dureri ascunse

Cercetatori de la Universitatea Autonoma din Barcelona, Spania, au descoperit ca durerile fizice ale cainilor sunt cele care ii determina sa aiba comportamente agresive bruste si incontrolabile fata de cei din jur.

Cercetatori de la Universitatea din Barcelona au analizat 12 rase de caini pentru a studia agresivitatea subita a acestora si cauzele care duc la aparitia ei. Pe baza mai multor analize atente, dar si a unor chestionare speciale facute pentru stapanii lor, specialistii au ajuns la concluzia ca durerile fizice si bolile ascunse ale patrupedelor le declanseaza iesirile agresive bruste, relateaza descopera.ro.

"Daca animalul de companie este atins sau mangaiat cand este in suferinta, nu va ezita sa muste sau sa-si manifeste altfel agresivitatea, pentru a evita sporirea disconfortului. Iar stapanul nu va putea sa evite incidentele, deoarece nu cunoaste mesajele corporale transmise de cainele care sufera", a declarat Tomas Camps, unul dintre cercetatorii participanti la studiu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea