Animale de companie

#animale #specii animale #animale descoperite 2013

FOTO 4 specii de animale descoperite in 2013

Cercetatorii in biologie se pot lauda cu cateva descoperiri interesante in ultimul an. Au pus umarul la treaba si au descoperit, in expeditiile facute in lume, cateva specii noi de animale. Unele dintre ele au primit deja nume, in timp ce altele inca sunt in asteptarea numelui potrivit, insa cert este faptul ca regnul animal s-a inmultit in 2013 cu cateva specii si rase nemaintalnite pana acum.

Olinguito

In vara anului 2013, cercetatorii au descoperit o specie rara de animale din categoria mamiferelor, numita olinguito. Animalul, foarte asemanator cu un raton, face parte din categoria speciilor de mari dimensiuni, in care se regasesc si cainii, pisicile sau ursii. Olinguito strabate padurile ecuatoriale si columbiene si este activ doar pe timpul noptii.



Soparla fara picioare

Cercetatorii americani din California au notat descoperirea a nu mai putin de patru specii noi de soparle fara picioare, foarte asemanatoare cu niste serpi miniaturali, in sondele de petrol si dunele de nisip din jurul aeroportului din Los Angeles. Aceste creaturi nu au fost incadrate intr-o categorie aparte si nu au primit nume proprii, de aceea, oamenii de stiinta continua sa le spuna "soparle fara picioare".



Delfinul cu cocoasa

O alta descoperire interesanta a biologilor in acest an a fost identificarea unei noi specii de delfini in largul Australiei. Este vorba de delfinul cu cocoasa, o specie care se mai intalneste si in Oceanul Indian, Pacific sau Atlantic, insa care nu mai fusese niciodata regasita in coastele nordice ale Australiei.



Rechinul Epolet (Epaulette)

In luna august 2013, cercetatorii au descoperit o noua specie de rechini in apele indoneziei. Etse vorba de rechinul supranumit Epaulette( epolet), a treia specie descoperita pe coasta Indoneziei in ultimii sase ani. Cea mai interesanta caracteristica a noii specii de rechini este faptul ca poate vietui in ape foarte putin oxigenate, datorita faptului ca are abilitatea de a-si creste singur oxigenarea creierului prin inchiderea functiilor neuronale neesentiale.



Sursa foto: Newsmoves.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului