Animale de companie

#rase #pisici #ragdoll #rase pisici #pisica ragdoll

Sfaturi de ingrijire pentru o pisica din rasa Ragdoll

Rasa de pisici Ragdoll isi are originile in anii 1960 si este bazata in mare parte pe rasa Persana, cu cateva diferente de personalitate . Afla cele mai importante sfaturi de ingrijire pentru o pisica din rasa Ragdoll.

Cu un corp mare si moale, pisicile Ragdoll au o personalitate pe masura: sunt blande, comunicative si potrivite pentru familiile cu copii. Au nevoie de un minim de atentie si ingrijire pentru a fi vesele si sanatoase.

Ingrijirea blanii

Pisicile Ragdoll au o blana de marime lunga, care nu este predispusa la noduri. Daca observi ca parul s-a incurcat, in special in spatele urechilor, se recomanda o vizita la un veterinar pentru a rezolva problema cu un impact cat mai mic asupra aspectului blanii pisicii. Este important sa periezi blana pisicii cu un pieptene cu dinti rari si inainte si dupa baie pentru a evita nodurile. Perierea ajuta si la raspandirea uleiurilor naturale pentru o blana stralucitoare.

Naparlirea este puternica pentru o pisica din rasa Ragdoll si se recomanda perierea blanii de cel putin doua ori pe saptamana pentru ca patrupedul sa nu inghita prea mult par.

Igiena urechilor

O pisica Ragdoll este mai predispusa ca cele din alte rase la acumularea de murdarie in urechi, datorita parului fin cu care este acoperit pavilionul in interior.

Este important sa mentii urechile pisicii curate folosind vata umezita usor. Chiar daca una dintre caracteristicile rasei este docilitatea, orice pisica poate protesta la curatarea urechilor, astfel ca este important sa executi operatiunea cu grija si cu miscari gentile.

Mediul si hrana

Datorita temperamentului bland, pisicile Ragdoll sunt mai potrivite pentru traiul in interior. Lasate sa circule liber in exterior, nu se pot apara intotdeauna adecvat impotriva atacului unei alte pisici sau al unui caine. Pisica din rasa Ragdoll iubeste joaca si are nevoie sa fie stimulata de stapan cu jucarii si jocuri pentru a fi multumita zi de zi.

Ca si in cazul altor pisici cu blana lunga, hrana este foarte importanta pentru aspect. Alege fie o hrana uscata speciala pentru piele si blana, fie hrana umeda pentru pisici. Daca hranesti pisica Ragdoll cu prea multe alimente destinate consumului uman, blana i se poate deteriora semnificativ.


Foto: Pictures-of-cats.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea